Åha den ride angst!

Er du en af dem som har ride angst som en tro følgesvend i selskab med heste? Eller bare en eller anden form for angst når du er sammen med heste?

Så har du måske fundet ud af at det ikke sådan bare lige lader sig trylle væk.

Måske har du allerede prøvet rigtig mange ting, hypnose, undervisning, at bytte hesten ud med en anden og måske bor angsten stadig i dig?

Ride angst eller enhver form for angst som vokser sig så stor at vi ikke bare sådan lige selv kan berolige den – Eller som kræver det ultimative offer, at vi helt holder os fra ting vi ellers elsker så som at ride – ja den kræver MERE end Quick fix ting eller støtte uden egentlig terapeutisk udvikling.

Lige nu sidder jeg og er ved at strikke et temmeligt stort online program sammen til at gribe om ride angst – ja angst i det store hele og der kommer vi altså ikke udenom elementer så som personlige grænser og hvordan man er tro overfor sig selv når man har brug for at sætte grænser overfor andre – men sørme også over sig selv, samt sådan noget som selvværd og forventning pres.

Vi kommer heller ikke udenom det store stykke arbejde som det kan være at lære sit eget nervesystem at kende og at kunne omsætte de indre signaler til et sprog for hvad det så betyder fx i forhold til parathed overfor at svinge sig i sadlen.

Der er mange mange små og store delmål i sådan et stykke arbejde og jeg har tidligere kørt land og rige rundt og hjulpet mange mennesker i undervisnings programmet TÆM DIN FRYGT og en af de mest vigtige ting som der har lært MIG, er at det her arbejde tager tid, og en tilgang fra mange vinkler!

Fordi der er SÅ MANGE DETALJER der spiller sammen; er HESTEN tryg? Hvor går rytterens komfort zone til? Hvor går hestens til? Passer udstyret eller får dårligt udstyr hesten til at have modstand på ridning? Hvilket jo er = dårlig ride oplevelse.

Er rytterens generelle selvopfattelse iorden eller er der en indre kritiker som hamrer løs på enhver lille fejl eller mangel?
Er der en opfattelse af mangel på frihed i stunderne sammen med hesten fordi der hele drukner i forventninger? Perfektionisme? Selvmåleri?

Bor mennesker i en krop der er generelt tryg? Eller som i det store hele faktisk er lidt for meget anspændt? Og hvad gør man så ved det?

Og som online programmet tager form bliver det efterhånden ret tydeligt at det kommer til at være et længere forløb og med mange arbejds punkter, ja udviklings punkter.

Og Jeg kan mærke på mig selv at her skal der bare ikke være nogle kompromisser. Vi skal bruge den tid det tager. Der skal være så meget undervisning i at forstå sig selv at der hele giver mening og så man faktisk kan arbejde med sig selv imellem sessionerne.

Og så hpber jeg i den grad på at det bliver muligt at skabe et online fællesskab omkring dette tema hvor man støtter hinanden! ❤️

Jeg er jo også hestens kvinde – så det vil sige at for min skyld er der ingen skam eller skyld i ikke at ride sin hest!

De blev ikke sat på jorden til det formål at bære rundt med mennesker men hvis tingene bliver gjort på en behagelig og hyggelig måde så har de fleste heste ikke noget imod at bære rundt på mennesker.

Tværtimod kan det være en vej for dem til oplevelser som de ellers ikke vil få – og er hest og menneske først blevet sådan ordentligt venner ja så bærer det båd altså igennem mange mærkelige udfordringer.

Så venskabet til hesten skal også være en central værdi i forløbet. Fordi langt de fleste af os gør os umage i venskaber. For at være en udgave af os selv som får den anden part (som vi jo elsker) til at være rigere end hvis vi var foruden hinanden.

Og Jeg tror virkelig på venskaber imellem heste og mennesker. Så det vil jeg også sætte fokus på.

Det bliver altså et langt program som du måske fornemmer. Og et GODT et! 💎

Og sådan et tager tid at lave.

Så hav tålmodighed. ❤️

Kh Christina
Hestemennesker.dk