Når vi er sammen med andre opstår der forskellige følelser imellem os. Rebecca sander Andersen
Følelser som åbner os op og følelser som lukker os i – inden i.
Følelser som giver en indre oplevelse af at formindske vores indre rum
-og følelser som giver en oplevelse af at udvide vores indre rum.

Hvis du fx. lige er opslugt af noget spændende og anden gerne vil have dig til at gøre noget andet – NU – så kan det give dig flere forskellige følelser inden i; Irritation over at skulle gå fra noget du er intenst trukket ind i – er en oplagt følelse, hvilket får det indre rum til at trække sig sammen så du oplever et pres som din irritation er en befrielses kontra følelse imod 🙂 eller
Usikkerhed – hvis du føler dig overmandet og ikke er tryg nok i situationen til at sige fra overfor noget du ikke har lyst til, lige nu. Usikkerhed ryster ligesom grænserne for vores indre rum så vi ikke helt kan placere os selv og vores medfødte punkt og ret i det – hvilket efterlader det indre rum i en følelse af at være for åbent (andre kan tilsyneladende bare indtage det) samtidig med at noget aller inderst inde har trukket sig helt sammen til et mini lille punkt, dér hvor selve angsten (for at sige fra) prøver at gemme sig. Altså en sårbar situation det kan være svært at være i.

Omvendt kan det være at du modtager noget af en anden, fx. en gave, anerkendelse, kærligt nærvær, påskønnelse, eller hjælp som åbner dig i netop dén relation og situation og nu føles det som om der strømmer noget imellem jer som gør dig varm, rolig, større og tryg inden i.

Følelserne gør nemlig med os som muskler – trækker os sammen eller åbner os.

Man kan øve sig i at blive rigtig god til at fornemme de her lukninger og åbninger og hvilke slags energikvaliteter det er der flyder imellem de to som udveksler i en relation – og når man arbejder med heste er det noget af det vi kan blive rigtig gode til at sanse.

Fx. er det den sans jeg bruger når jeg laver min form for telepati – der for mig vedkommende er at jeg sanser andres følelser og hvordan man reagerer i forskellige situationer, møder og med forskellige stimuli.

Når hestene åbner sig i et møde med os så er de hvilende, trygge, bliver måske nysgerrige, legende, lyttende og vil gerne udveksle ideer omkring leg, bevægelse osv. med os.
Omvendt, hvis vi tager dem på et dårligt tidspunkt lige når de plejer at sove eller hvis de er ramt af noget energiblokerende sygdom, smerter eller mistrivsel og er vi måske også selv lukkede fordi noget andet har ramt os allerede inden vi er ankommet hos hestene så kan det være årsagen til at hesten går sin vej, virker uenergisk, eller direkte kæmper imod de ideer vi kommer med.