Psyke - Krop - Sjæl - Intuition - Ansvar - Følelser - Identitet - Roller - Bloringer - Frihed - Adfærd - Bevidsthed - Grænser - Kraft - Klarhed - Sammen - Isolation
Indersiden af heste & mennesker
Equine©Torch

Du er medansvarlig i dit samspil og kommunikation med andre for at skabe det der nu engang bliver skabt.

– Hvordan kan du bedst selv lide det?
– Behandl andre som du gerne selv vil behandles… 

Begge to sætninger som jeg er vokset op med og som jeg prøver at bære med mig i mit samspil med andre.

Vi kan lære meget af heste om vores egen måde at reagere og agere overfor andre på. Og det kan vi fordi heste viser os hvordan vi er når vi er sammen med dem ved at de føler det sådan som det nu er at være modtager af det vi kommer med.

Og hvorfor er det så interessant? Det er det fordi vi alle sammen er ansvarlige for vores måde at være overfor andre på og fordi vi er ansvarlige for den følelsesmæssige tilstand vi bringer andre i.

Og det tænker jeg mange gerne vil diskutere med mig.

For er jeg virkelig ansvarlig for hvad en anden føler når jeg siger noget til vedkommende? Er det min skyld hvis den anden bliver ked af det eller såret eller føler sig styret eller mindre værd på baggrund af det jeg siger – Altid?
Ja, det er man.

Man er nemlig altid ansvarlig for sin del af det der sker uanset hvordan den anden så reagerer på det man siger. Det vil sige at det jeg sender ud kan være loaded med en grad af sandhed i forhold til det den anden samler op som skaber en reaktion – og den bid af sandheden er mit ansvar.

Når noget er ens ansvar vil det sige at man bærer en del af byrden for at det der sker, sker. Og det gør man uanset om man vil tage det ansvar på sig bevidst eller ej. Alle bærer deres helt eget ansvar for det man sender ud, det er en del af de universelle energimæssige love at man får hvad man sender ud – og netop heri er der bare ingen undtagelser.

Så prøv at giv det en tanke— Lige nu i dit liv, er der da mennesker eller steder hvor du har svært ved at være fordi det ikke er særlig rart, eller hvor andre får svært ved at være sammen med dig fordi du ikke er særlig rar at være sammen med? Hvad er det mon der sker her? Og hvordan kan du være med – skaberen, og ikke mindst hvorfor tror du at du gør som du gør? …. 

Hvis man kan acceptere at påtage sig den opgave at gøre sig selv åben for at ville arbejde med hvordan man er som afsender vil man begynde at lægge mærke til at det faktisk har en betydning for omgivelserne hvordan man agerer. Hvis man ex. Beslutter sig for at bede om det man har brug for i stedet for at anklage andre for ikke at have opdaget det af sig selv – ja så vil man opleve at verden gerne møder ens behov når man gør det muligt for den at regne ud hvad man har brug for og gør sig selv ægte modtagelig for at tage imod det man har brug for i stedet for skjult at styre/manipulere sig til det  – og man vil måske opdage at man måske ikke længere får skabt et negativt miljø omkring sig hvor alle går og er trykkede af stemningen og måske endda får svært ved at holde af det menneske man er..

I forhold til heste kan det være at man beslutter sig for at man vil være en ven overfor hesten og derfor gør sig umage for at reflekre over hvad ens ven så har lyst til og brug for når man er sammen med hesten – og man prøver at samspille som en ven, så vil man måske opleve at hesten åbner sig mere op, får mere initiativ og energi – bliver mere interesseret og tør prøve at løse opgaver med mere gåpåmod. Og måske mærker man så en større glæde selv over at være i et ægte fællesskab med hesten – med mere hjertevarme og mere tillid til hesten..

Hvis det ringer genklang i dig når du læser det her (og det er måske ikke sådan helt let at sluge) men du tænker; jeg vil prøve at være mere opmærksom på hvordan jeg påvirker mine omgivelser og lege med de muligheder jeg har for at skabe noget andet end det jeg gør, der hvor det måske ikke er helt super skønt og lækkert at være – så prøv netop at spørg dig selv:

  • I den her relation eller situation – hvad er det da der egentlig sker?
  • Hvilke følelser har jeg og hvilke følelser tror jeg den anden har?
  • Hvordan kan jeg være ansvarlig for det den anden føler?
  • Hvad er det jeg gør som giver den effekt hos den anden?
  • Kan jeg ændre det?
  • Hvordan vil jeg hellere have at det skulle være?
  • Og hvordan begynder jeg så at skabe det med min adfærd, kommunikation og måde at møde den anden på?
  • Og så gør det! Sæt det i værk, prøv dig frem – lav en ændring og se hvad der så sker.
    Forandringer kommer ikke af sig selv.

Herfra bare et HUJA til alle der tager sit ansvar på sig <3

Det er kærlighed.

En skarp onsdags hilsen fra
Christina, hestemennesker.dk

%d bloggers like this: