Psykisk Sundhed hos heste.
MON DIN HEST ER LIVFULD NOK?

TEST DIN HEST OG FÅ SPECIFIK HJÆLP TIL AT HØJNE DIN HESTS LIVSKVALITET.

▪️Er din hest psykisk sund i sit liv?

Det er ikke altid helt let at vide hvad heste har brug for, for at få et godt liv. Og selvom hesten har masser af foldtid, får et godt foder og håndteres fornuftigt, så kan den sagtens bære på psykiske problemer.
Her kan du lære at læse hestens mimik og alle de subtile signaler der betyder noget og at forstå hvad den fortæller med sin adfærd.
Jeg hjælper dig med at oversætte alt det din hest gør så du får et tydeligt billede af hvem din hest er og hvordan den har det.

▪️Har din hest fået anlagt et positivt og sundt syn på samarbejde med mennesker?

Heste behøver ikke at have oplevet noget decideret traumatisk for at få problemer med at finde sin motivation i arbejdet med mennesker.
Mange heste har lav selvtillid, lav motivation og deraf både psykisk og fysisk lav energi overfor de opgaver de sættes på af os.

Det betyder at de ofte deltager psykisk passivt og uden selv at få meget ud af deres tid med mennesker.Forskning har vist at det kan få en lang række negative konsekvenser for hesten.

Lad os vende bøtten sammen og skabe heste som glædes ved og vokser af deres arbejde med os, frem for at vi ser trivsel som et fravær af åbenlys modstand. Det er faktisk ikke så svært at forandre som mange kan tro det er og hvis heste oplever sig seje og interesserede og styrkede og motiveret i samspillet med mennesker, så bliver de helt naturligt meget mere opsøgende på mennesker, deltagende i arbejdet og fulde af livfuld energi.
Og så bliver alting meget sjovere!
For begge parter.

▪️Er din hest kognitivt parat til at lære nyt?

Som Livfuld Hesteterapeut ser jeg mange heste der er i arbejdet med mennesker, med en hjerne som slet ikke har den fornødne og parate energi til at deltage aktivt i det der sker og derved tage ordentlig ved lære af det som sker.

Hjernen hos en hest i vores tamheste omgivelser, svinger ofte for meget imellem at være, enten kronisk under eller overstimuleret og det er en kilde til stor mistrivsel blandt heste. Det er til gengæld noget vi kan gøre meget ved. Både i hestens miljø og i håndtering af hesten.

Forestil dig hjerne som en svamp der er i stand til at lukke stimuli ind fra omverdenen som så bearbejdes og udgør hestens oplevelse af det den befinder sig i.
Den svamp skal være tilpas robust nok til at tåle hårdt pres når det hænder så hesten ikke skades for meget af at være i svære situationer.

Omvendt skal den kunne lukke tilpas nok med stimuli ind og forskelligt artet nok stimuli til at det giver hesten en oplevelse af at den har et helt liv.

Traumer kan skabe en barriere i hestens hjerne overfor at lukke nyt stimuli ind, i et forsøg på at beskytte mod de næste overvældelser, men samtidig øges også overfølsomheden overfor overhovedet at tåle stimuli. Og når det sker har vi heste med mere alvorlige problemer. Alvorlige fordi de i høj grad nedsætter hestens generelle funktionsevne og psykiske robusthed. Det er her vi ofte ser heste som bliver mere usikre og ængstelige.

Uden nok interessant stimuli vil heste lide, lidt ligesom mennesker gør det i isolation. Og hesten kan begynde at udføre stereotyp adfærd som at overspise, vandre, væve, krybbebide. Eller hesten kan ganske simpelt blive deprimeret.

Hjernen mangler næring og kan “gå til grunde” af sult efter noget (med tilpas og effektivt styrkende stimuli) at deltage i.

Ved at hjælpe hesten til at få en hjerne i balance, vil hesten ændre sig overordentlig meget! Og du kan få en oplevelse af at du har fået en helt ny hest i din stald!
Jeg har oplevet mange ryttere tro de har købt en rolig hest, hvor det har vist sig at Hesten har været mere depressiv end rolig. Og det har somme tider givet nye udfordringer men også en ekstra kaliber at arbejde med hesten når den så har fået det bedre og begynder at komme til live igen psykisk, og ind i en bedre hjerne mæssig balance og sundhed.

Hjerne skal lukke tilpas stimuli ind til at hesten ikke føler sig overvældet og nok stimuli til at hjernen er tilpas opmærksom og interesseret.

Det skaber en motiveret hest og en motiveret hest er en hest der lærer!

Det samme gælder i øvrigt for mennesker.

DEN LIVFULDE HEST – TESTEN

Er en test som gennemgår din hest indenfor alle disse parametre.

Du får en nøgtern analyse af din hest og en meget vigtig indsigt i eventuelle problem områder som du hjælpes til at skabe forandringer indenfor.

Du får også den fornødne viden til at forstå din hest i et hjerne / nervesystem perspektiv.

Testen udføres i forbindelse med en simpel øvelse på en bane eller på folden og med en klikker.

Der anvendes udelukkende motiverende tilgange med ros og belønning også i form af godbidder.

Du bliver instrueret i at forberede dig til jeg kommer så du har alt det du skal bruge og et sted at udføre testen.
Du kan bruge dine redskaber (Klikker med target) når du vil arbejde videre med de terapeutiske øvelser du får.

Under testen, analyseres det hvordan din hest befinder sig i dét at opleve en bla. stigning af energimobiliserende signalstoffer i hjernen – sant et fald af samme – samtidig med at der er en opgave i at koordinere en samspilsmæssig udveksling med et menneske.

Vi analyserer altså 2 forskellige pattedyr, begge med sociale hjerner, i deres samspil med hinanden.

Vi ved at mennesker og heste kan opleve venskaber, få større af hinanden, opleve omsorg, og koordinere kommunikation og samspil og det er hele dette vindue af biologi som undersøges for sundhed og ubalancer.

På den måde bliver det muligt at stille skarpt på både de kognitive funktioner : dem som fordrer ex indlæring, beslutninger og opfindsomhed.

  • Såvel som de følelsesmæssige limbiske funktioner, dem der fortæller noget om hvordan hesten oplever samspil og sit eget indre fx i forhold til tryghed, forbundenhed i relationer og den indre oplevelse af social selvtillid og robusthed.

Og sidst men ikke mindst undersøges hestens sensitivitet / følsomhed og neurologiske sammenhængskraft, det som afslører om hesten bærer på traumer, har problemer i sit bomiljø eller af andre grunde er udfordret udover hvad der kunne være almindelige udfordringer som hurtigt korrigeres i det daglige.

Denne indledende analyse tager alt i alt ca. 90 minutter og koster 1500 kr. Pr hest.

VED BEHOV FOR LIVFULD HESTETERAPI.

I 8 ud af 10 tilfælde vil støttende og sundheds mobiliserende hesteterapi vise sig at være et behov hesten har fordi der viser sig at være kritiske problemer i hvordan hjernen organiserer sig selv overfor de udfordringer som hesten møder i samarbejdet med mennesker, og i deres liv i det hele taget.

De øvelser som anvendes til at påvirke hjernen og hestens måde at engagere sig i sine omgivelser og træningen – er nemme at udføre for dig som har en hest der har brug for det.

De kræver ikke nogen særlige forudsætninger og alle med en normalt fungerende fysik, kan gå til opgaverne.

Øvelserne er enkle at udføre, sjove og designet til at aktivere hestens hjerne på en sund måde så hesten genopdager hvordan det føles og så nervesystemets hukommelse omkring denne sunde grundtilstand genetableres.

PASSER LIVFULD HESTETERAPI TIL DIG?

Det er ikke alle der ønsker at deres heste skal være livfulde, selvstændige og glade. Det er ikke alle der ser hesten som et selvstændigt individ, selvom de altid er det.
Du skal være optaget af, at din hest har det godt i sit liv for at drage nytte af Livfuld Hesteterapi.

Derudover kræves der ingen andre forudsætninger for at gå igang.

LIVFULD HESTETERAPI er umådeligt effektfuld! Og skaber store forandringer i de heste som har behov for det.

Disse ændringer kan lave store forandringer i din hest så en hest du måske førhen har set som en energibesparende hest, kan vise sig at blive en hest med stor energi når omgivelserne og din tilgang til hesten, bliver mere fasciliterende for at hesten finder disse motivations baserede ressourcer frem.

At se din hest blive til den smukke, levende stolte, og energirige hest fra dine drømme, skal du være parat til – da det også kan komme til at kræve en del nye ting af dig.

Når din hest udvikler sig og heler ud af gamle traumer og får det bedre, så stiger hesten generelle kaliber tilsvarende.

Og så er der lagt op til at du har mulighed for den samme smukke transformation som hestemenneske og rytter og som livfuldt menneske!

Er du bange for at din hest bliver for stor en mundfuld for dig når den folder sine vinger ud og heler indefra?

Det skal du ikke være.
Der er tid nok til at du kan få lov til at udvikle sig sammen med sin hest!

Jeg hjælper dig med at håndtere dit eget indre liv, følelser og tanker – overfor din nu Livfulde Hest. Så du ikke længere behøver at modarbejde livfulhed i højeste potens.

Hvilken rejse det er!

START DEN IDAG.

BOOK din LIVFULD HEST – TEST analyse idag og modtag besøg af mig i begyndelsen af 2021.
Er din hest allerede utroligt velfungerende sammen med dig, så kan en test bruges til at opdage de helt små behov for justeringer og der hvor potentialet kan optimeres med 1 eller 2 enkelte øvelser.

Det kan også være den generelle psykiske tilstand imellem jer som har brug for et løft. Altså hvordan DU har det, generelt og i mødet med din hest. Jeg rummer arbejdet med jeres begges udfordringer.

Efter det første besøg koster efterfølgende LIVFULD HESTETERAPI sessioner 995 kr.
Det foregår i sessioner, altid hjemme hvir hesten bor. Det betyder at jeg skal køre ud til dig. Jeg laver dette arbejde i hele Danmark.

Jeg har en kørselstakst der hedder 2.5 kr. pr. km. Bor du på Sjælland eller Fyn vil jeg forsøge at planlægge dit besøg sammen med andre (såfremt du ønsker det) så du kan spare på kørsel. I sådanne tilfælde koster kørsel 1 kr. Pr. Km.

Jeg arbejder på i løbet af 2021 at kunne tilbyde terapi ophold for heste og heste sammen med deres mennesker, som effektiv og intens indsats til traume ramte og dårligt fungerende heste samt heste som skal have den bedste start ind i samarbejdet med mennesker.

Det kan du i løbet af 2021 følge med i på min hjemmeside www.hestemennesker.dk og på Facebook gruppen Livfuld Hest.

Min hjemadresse og der hvor jeg kører ud fra er Evaslundvej 200 9600 Aars
Skriv en mail til mig for at booke et besøg eller en samtale hvor vi kan ringe sammen og vende de udfordringer du oplever, subtile som mere udtalte. Det er ikke altid let at sætte ord på hvorfor man har en fornemmelse af at der er noget som ikke helt fungere med i hesten, men jeg skal nok hjælpe dig med at finde de rette ord! Og du har helt sikkert ret hvis du synes du oplever noget.
Der er rigtig mange heste med små og store problemer.

Mail hestemennesker.dk@gmail.com
Telefon 60465862 (bedst på SMS da jeg er psykoterapeut og ofte sidder i session med klinter).

De bedste hilsner
Christina Viderup Eriksen
Livfuld Hesteterapeut
Integrativ Krops og Psykoterapeut