I mandags havde jeg behandler til vores søde lille pony Nugga.
Hun har noget løse forknæ og det var lidt for nemt at mærke knoglestrukturen bagved den hinde af bindevæv som normalt ligger henover forsiden af forknæet. Hos Nugga er det formentlig ikke er blevet dannet godt nok og altså ikke noget der kan gøres noget ved nu.
 
Vi kom så til at snakke om hendes personlighed og at hun er sådan en fin lille Tytte som er fuld af godt humør, sjov og meget kærlig – men hun har også en tendens til at være temmelig skeptisk sådan ganske grundlæggende overfor nye ting. Også mere end hvad der egentlig er almindeligt…
 
Og da vi tunede ind på hendes fysiske skrøbeligheder gav det jo sådan set god mening, at hun nemlig havde dette behov for at passe noget ekstra på – på forhånd end hvad der er almindeligt, fordi hun ikke var så robust og kompenserede med forsigtighed, for sine fysiske skrøbeligheder.
 
Udover de bløde fine eftergivende forknæ er hun også en type som let får bakterieinfektioner, hudbetændelse og svamp og alt i alt giver det lidt et billede af hende som et væsen der lidt for let bliver “perforeret” eller invaderet – og det danner psyken så en støttende barrikade for ved at være en lille smule ekstra skeptisk.
 
Synes lige jeg vil dele historien med jer fordi der ofte er den slags gode forklaringer imellem symptomer og adfærd og personlighed som vi jo ikke skal gå i krig imod og forsøge at få væk, men som vil være en medspiller i samværet med hesten som har til hensigt at værne lidt ekstra om skrøbeligheden.  
 
Kærlige hilsner Nugga Mia & Christina