Psyke - Krop - Sjæl - Intuition - Ansvar - Følelser - Identitet - Roller - Bloringer - Frihed - Adfærd - Bevidsthed - Grænser - Kraft - Klarhed - Sammen - Isolation
Indersiden af heste & mennesker
Filosofi - Hestens Budskab

Heste er vidt forskellige! Og de ser os med vidt forskellige øjne.

Herunder får du nogle billeder af heste hvor jeg kan se alene ud fra billederne hvilken personlighed hesten har. Det er selvfølgelig en evne som jeg har opøvet og som er blevet udviklet i takt med at jeg holdt mere og mere op med at se hesten igennem en anvendelses, trænings og bygningsmæssig vurdering og i stedet begyndte at SE hele hesten og OPLEVE den følelsesmæssigt også – og energetisk …

Det energetiske er for mig noget jeg altid har kunnet. Udover at jeg sanser med mine fysiske sanser – mærker jeg mig også ind i en masse informationer som jeg får rent energetisk.
Men jeg bruger også mine andre sanser: Især mit syn når jeg læser former (som håndlæsere læser hænder) og det gør jeg med hesten ud fra især hovedet og alle detaljerne omkring følsomhed, fine linier, formen på næreborene, panderyggen ørenes spil og form, øjnene og deres spil osv.
Jeg fysisk-mærker også hesten – når jeg føler på pelsen og mærker kvaliteterne der er i huden elsaticitet, muskellaget og spændinger, hårenes fiberstruktur pelsens sundhed… nærethed og mineral mætning… fysiske sansninger og intuitive sansninger…

Når jeg læser hestene energetisk fornemmer jeg mig ind i hesten; hvem hesten er og ved at ‘læse’ de oplysninger jeg samler op får jeg især en oplevelse af hvordan det er at være ‘ personen’ i netop denne her hest..

Det kan være at jeg fanger en fornemmelse for hestens temperament, om hesten er en hest med en rolig og meget fredelig indre rytme eller om det er en hest som er lidt mere aktiv og energisk og forskellen på hvad de to forskellige typer så går op i..

Det kan også være at jeg fanger at hesten er meget optaget af at være midt inde i centrum af det der foregår og tager sig meget af hvordan vi mennesker ex. møder den og om vi lytter til det den prøver at sige, er meget insisterende og taler meget – hvor andre heste kan være meget mere rolige og ‘passive’ i forhold til hvad vi gør med dem men måske i stedet fanger alle vigtige detaljer i hvordan vi mennesker takler vores verden! Om vi bærer vores væsen i balance, om vi kan være både i forbindelse til os selv og ud af i det vi gør og dem vi er sammen med eller om den forbindelse er bristet det ene eller det andet sted – altså mere pædagogiske og terapeutiske vise menneske – hjælpere og healere…

Og andre heste igen bærer så meget traume i deres system at deres personlighed har svært ved at træde frem og i stedet ser man enten en masse ‘løs reaktion’ på adfærdsplan der egentlig ikke siger så meget om hesten men som mere er fraktioner af hvordan hestens nervesystem har det med situationen – eller hos traumatiserede heste som på en måde ‘mangler’ personlighedsmæssigt i situationen ment på den måde at det kan mærkes hvor meget de er svækket i deres egentlige kraft – hvilket man også ofte kan se på deres ydre fordi de har svært ved at holde huld og måske ser ‘slidte’ og pjuskede og usikre ud ….

Når jeg arbejder med heste gør jeg det derfor ALTID ud fra et centrum omkring hestens personlighed!
Dvs at jeg først og fremmest interesserer mig for hvad der interesserer hesten! Hvem er han eller hun??

Hvad har hesten brug for hvis den skal nyde samværet og opgaverne og få lyst til endnu mere? Hvad kan jeg gøre for denne her hest? Hvordan skal jeg præsentere træningen? Skal der være mange pauser? Og hvad er en god pause for lige netop denne hest? Er det at stå stille eller er det fri til at undersøge hvad der er bag barrieren eller ovre i rodehjørnet?
Skal der være høj aktivitet med masser af kraftudløsning og måske ikke så længe fordi hesten bedst kan lide at føle sig fyldt op med energi og måske kun gradvist kan tage positivt imod at lære udholdenhed og en stabil ydelse over længere tid…

At fange personligheden er så utrolig vigtig og for mig er det næsten også det aller sjoveste overhovedet! Det sker tit at jeg står og små klukker af hestenes små særheder og deres umiddelbare spontanitet og jeg elsker at få mulighed for at være med i deres måde at opleve verden på – også selvom jeg lynhurtigt tror jeg ved alt om det område vi er i…

De spotter jo alt indimellem, lydene der skifter, duftspor – som måske rækker tilbage i sidste uge..energiskifte i vejret og tilstande hos venner ude på folden…

Og jeg elsker bare deres snakken med så snart de finder ud af at der faktisk bliver lyttet til dem og at træningen også handler om hvad DE har lyst til. Og det er forståeligt nok at de blomstrer op når de bliver set og nydt som de ER – sådan har vi det jo også selv 🙂 De fleste af os går lidt død i det hvis vi udelukkende bliver set for det vi med vores kød kan præstere og så farvel..

Samværet med hestene inviterer til meget meget mere end det!

Herunder kan du nu få lidt hygge med at kigge på billeder og prøv at sætte nogle ord på hvem det er du kigger på bare ud fra billederne. Læs formen – lyt til dine egne første hånds indtryk – mærk efter hvad der sker i din krop når du kigger på billederne – og hvordan ville du sige HEJ til lige netop denne her person første gang du skulle hilse på?

Ville du røre? Ville du blive på afstand? Se på billederne og prøv at spotte personen i hesten 🙂

Glem alt om hvad du har lært, læst og hvad andre har fortalt dig om at spotte hestepersonligheder og bare SE & MÆRK- Hvis du blev set af netop denne her hest – hvem er det så der ser på dig? og hvordan ville det føles?

Har du lyst til at lære at – mærke og se – heste og deres personlighed?
Og være hestehvisker for en dag?  – læs mere HER

Kontakt mig på mail hestemennesker.dk@gmail.com

horse_ears_380x300-300x236

pob0xm4c0s

horse1

healing_horse

saffyeye

dsc_0005dawn

horse

quarter_horse_pony_silver_ears

trauma_foal_1

Gem

%d bloggers like this: