Psyke - Krop - Sjæl - Intuition - Ansvar - Følelser - Identitet - Roller - Bloringer - Frihed - Adfærd - Bevidsthed - Grænser - Kraft - Klarhed - Sammen - Isolation
Indersiden af heste & mennesker
Medlem

Kalder du din hest for en PLEASER? Læs om “pleaserens” natur her

Jeg hører ofte sætningen “den hest er en rigtig pleaser” blive brugt om en hests indstilling til arbejdet med hestemennesker og når jeg spørger ind til hvad man så mener med det er det heldigvis ofte positivt ment, at man oplever at hesten gør hvad den kan i træningen for at møde signaler og løse opgaver.
Men det er måske en god lille øvelse at få skilt den negative forståelse af ordet pleaser fra de positive kvaliteter som vi registrerer hos heste der har lyst til at samarbejde og som vi kan komme til at kalde for en ‘pleaser’.
Og hvorfor så det?

Jo fordi i den negative forståelse af ordet er en pleaser en som spiller efter andres pibe og som servicerer andre mennesker alt aaalt for meget for at undgå ballade. Altså en som ikke bare kan være sig selv og gøre det man rent faktisk har lyst til – så som at samarbejde fordi det er rart og spændende. Men i stedet helt og aldeles sælger ud af sig selv.

Imellem os mennesker er ‘pleaseren’ en psykologisk strategi som har til hensigt at dæmpe eller undgå aggression hos den anden – eller at man bliver udelukket. Det er noget vi gør når vi har mistet kontakt med vores egen egentlig center, værdighed og kraft og er kommet til at hoppe med på en måske tidligt installeret selvbillede -historie om at vi ikke egentlig er værdifulde nok som vi er og derfor må kompensere ved at yde ekstra ekstra og strø rosenblade foran andre så de kan lide os og måske se på os med milde accepterende øjne der siger iih nu kan jeg da endelig se hvad du faktisk er værd.

Det er den negative forståelse af ordet. Og sådan er heste ikke.

De samarbejder når de kan se meningen med det. Når de er trygge og har lyst til det. De samarbejder og går med ind i legen om ‘det vi laver’ når de forstår hvad vi beder dem om og når de også selv har lyst til det. Og ja, heste kan også dæmpe, forsinke – udsætte eller ødelægge egne indre impulser fordi vi siger de skal – fordi vi vil have noget andet fra dem – men de vender det ikke indad som vi mennesker gør og får dårligt selvværd og begynder at overkompensere ved at være hyper behagelige og søde og elskværdige.

Når du mærker den kvalitet strømme fra dem – så er det KÆRLIGHED du mærker! Samarbejde! Trivsel og interesse for at forstå dig! Det er positive aspekter af samvær som på ingen måde handler om hvordan en undersåt tjener en dronning. Det kommer ikke fra et værdi forskudt sted.

Så måske mød hesten med glæde og værdsættelse af hans imødekommenhed og positive samarbejde – i stedet for at bruge ordet pleaser FORDI selve energiladningen er negativ (og det betyder noget på det energetiske plan, mentalplanet bestemmer energiladningen) – og fordi der sker noget helt andet meget mere opløftende når du får øje på at din hest samarbejder med dig fordi den har LYST til det!
Det åbner nemlig DIG op i DIT hjerte – så i BEGGE kan komme fra hjertet og møde hinanden og lave ting sammen med jeres legende fælles livslyst! PLUS + PLUS = 2 stærke essenser i spil = stærkt FLOW!
Som nævnt i en tidligere nyhedsmail, så er jeg lige nu på et retræteophold og det betyder at jeg ikke kan besvare dine mails før i begyndelsen af næste uge! Men jeg har sørget for en automatisk strøm af forfriskende tanker til dig imens jeg er væk – og god fornøjelse med det!

God ligeværdigt samspils dag!

Kærligst Christina!

 

%d bloggers like this: