Psyke - Krop - Sjæl - Intuition - Ansvar - Følelser - Identitet - Roller - Bloringer - Frihed - Adfærd - Bevidsthed - Grænser - Kraft - Klarhed - Sammen - Isolation
Indersiden af heste & mennesker
Psykologi

Livet kræver af os og heste at vi tør en vis portion angst

Hvis vi mennesker (og heste) kun vil være trygge i livet kan vi ikke udvikle os. Udvikling kræver en accept af den usikkerheds angst som opstår når vi bevæger os ud på ukendt grund.

En fælles faktor der spiller ind på heste og menneskers lyst til at søge ud i det ukendte er en støttende men fri oplevelse af at kunne reagere med sin egen frie vilje på det der opleves.

Derfor kan en del heste træning skade tilliden til både mennesket og vores verden fordi vi ofte har det med at kræve at hesten takler udfordringer på bestemte måder fx. At den ikke må reagere. Ikke må stoppe op og lige blive okay. Ikke må bakke væk fra noget.

Og når vi først føler en fikserende fastholdelse i sådanne grundlæggende ukendte situationer ja så kommer hele oplevelsen hurtigt til at føles som tvang.

Og tvang og frygt er en traumatiserende cocktail.

Så giv tid.
Både til dig selv og til din hest.
Nyd oplevelsen af at din hest gør sig bekendt med noget nyt i sit eget tempo og på sin egen måde. Gå med hesten ud i oplevelsen uden at ville styre hvordan hesten opføre sig. Hvis reaktionerne i situationen, fra hesten, bliver for stærke så har du introduceret den for noget der er for skræmmende for jer som makkere.

Du er eksperten i den menneske verden som hesten skal fungere i. Så hjælp hesten. Omvendt så se samtidig efter på hvor mange måder du kan gøre det til en fri og god oplevelse for hesten 🐴🦄

%d bloggers like this: