Hestemennesker.dk
Featured Image

Livfuld CACAO Heste Retræte Sommer 2021

Evnen til at være nær med hinanden og autentisk levende i krop, sind og ånd – kan undertiden komme under pres for os mennesker. Livet går for det meste hurtigt og hovedet er travlt beskæftiget med vigtige og knap så vigtige ting der skal gøres, tænkes over og fylde livsoplevelsen ud med – i hvert fald noget…

Hvem er jeg?
Er jeg god nok?
Lever jeg op til mine egne og andres forventninger til mig?
Er jeg i sikkerhed?
Hører jeg til?
Er jeg på vej?
Tvivl, usikkerhed, hvileløshed, ydre orienteret.

Under disse 5 dage vil vi fokusere indad og dale mod et iboende potentiale for at finde ro.

DATOER: 12. – 16. Juli 2021.
Fuld forplejning til dig og din hest samt teltplads og paddock, inkluderet i prisen.
Alle heste og mennesker kan deltage.

Hvis det var muligt at se ind i mennesker – ved siden af dyrene og at se den indre tilstand udtrykt i ‘hvor meget og hvordan det indre bevæger sig, så ville vi se en meget højere grad af aktivitet hos mennesker og ofte på mere kaotiske måder end dyrene. Vi er ofte fyldt med travlhed, vi har ofte aktive mindre og mereværds komplekser, vi er ofte motiveret af behov for at kompensere for indre ubevidste såringer og vi går ofte med indre konflikter imellem forskellige sider af os selv.
Dyrene lever på en helt anden måde.
Deres problemer, når de har sådanne, er oftest miljø betingede og langt fra så psykologisk manifesterede som vores primært er. Derfor er det menneskelige sind et vigtigt sted at kunne arbejde med sig selv, rydde op og være den bevidst styrende part.

På trods af den store forskel hvorpå vores sind fungerer, har heste og mennesker alligevel, essentielt set, en sammenlignelig bagvedliggende natur.
Bagom sindets besværligheder – lever et væsen af åbenhed, sanselighed, livsgennemstrømning, nærvær og kærlighed.
Det er dette vågne væsen, som der praktiseres at opnå adgang til igennem mindfulness baserede værktøjer.
Og det er denne bagvedliggende sande natur vi giver slip ind i og mod, disse 5 dage.

Og effekten er gennemgribende god for mennesker.
Det essentielle bagved alt liggende væsen er helende.
Det kan rumme og tåle livets polariserede elementer og i ‘et hele.
Naturen er organiseret i samme essentielle harmoniske og uspolerede orden.
Derfor er ophold i natur, i sig selv helende.
Vi “smittes” på positiv vis af ModerJords frekvenser, lys og livlighed.

Med skærpet opmærksomhed på denne hensigt kan nerverne i det meget ‘bevægsomme’ menneskes indre, endelig falde til ro. Når det sker bliver en større åbenhed og sanselighed mulig, nuet opstår i bevidstheden og livet føles langt mere klart og gennemgribende. Hvad der ofte står imellem os og naturen og dermed også heste – som en barrierer der forhindrer os i at føle og forstå hinanden, forsvinder.
At blive bevæget af hinanden, er nu indenfor rækkevidde.
Hvordan vi har brug for hinanden, kan nu forstås.
Og det der skal til for at naturlig heling og afbalancering kan finde sted – er ikke længere ude på uforståelige afstande.

Vi vil fordybe os i oplevelsen af de indre naturligt iboende selvhelbredende kræfter som er til stede i både mennesker og heste og træde ind i de indre selvhealende kræfter – på psykiske og fysiske planer.

Med en uddannelsesmæssig baggrund som Spirituel Integratv Krops og Psykoterapeut og med en efterhånden mangeårig erfaring som underviser og terapeutisk fascilitator på EquineTorch Mentoruddannelsen, vil Christina Viderup Eriksen, sammen med dygtige og vidende hjælpere, møde dig med opmærksomhed, viden og fysisk, psykisk og åndelig næring.

 • Smukt anrettet og sundt vegetarisk mad
 • The, urter og udrensende drikke
 • Yoga og livfuld bevægelse
 • Åndedræts teknikker til spirituel udvidelse og forløsning af traumatisk baggage
 • Meditationsprocesser og visionsrejse
 • Sanseøvelser og helende berøring imellem dig og din hest
 • Psykoterapeutiske processer
 • Åndeligt forankrende ceremonier
 • Cacao ceremonier

læs meget mere om retrætens ånd i resten af opslaget.

PRISEN er 6500 kr.
Du tilmelder dig til Christina på mail hestemennesker.dk@gmail.com
Der er 2 pladser tilbage.

Hestene har med deres store jordiske gennemstrømmende kraft – en fantastisk evne til i spejlingen med mennesker at vække vores styrke og grounde os. Deres sjælelige væsen minder os om at vi kan flytte os – hjem til os selv – uanset hvornår i livet vi begynder at interessere os for at gøre det.

DAGSPLAN

Der er ingen ridning i disse fem dage.
Retræten bliver ikke kun en gave til dig men også for din hest.
I skal leve tæt sammen disse 5 dage, imens i er vågne og når i sover.
Der vil være øvelser som skal styrke jeres bånd og hvor den dybeste hensigt hele tiden er at støtte jer begge til at lande i den indre essentielle sande natur. Sammen. Alle processer hos dig og din hest, mødes på et både psykologisk, kropsligt og energetisk plan. Telepati er gennemgående i de 5 dage og din evne til selv at sanse og forstå din hest, vil i sig selv vokse og styrkes betragteligt.

Christina har i mere end 20 år arbejdet i særlig grad med heste som har haft vanskeligheder. Hun har etableret et koncept der hedder Livfuld Hest og arbejder med livfulde hestesessioner der er decideret terapi til heste.

Du vil opleve naturens storhed i løbet af disse 5 dage.
Dit nervesystem vil blive indhyllet i så meget ro og fravær af moderne dimser og elektronik, at du vil føle dig dybt forandret, alene af den grund. Hvis du kan undvære din telefon vil den blive lagt i huset og du vil være fri til bare at være det ene sted, i tid og rum, hvor du rent faktisk befinder dig.
Du skal være ude. Leve ude. Spise ude. Sove ude i elementerne alle 5 dage.
Der vil være ild, vand, luft, og jord så du kan huske hvor du kommer fra og rense ud og nulstille ind i hele dit legeme. Du vil blive guidet igennem mange forskellige meditative og terapeutiske processer og arbejde fordybet med dig selv. Der vil være kropsterapeutiske processer med helende og udrensende bevægelse og processer til musik som vil berøre og åbne dig dybt. Og du vil komme til at opleve dig selv meget mere forbundet med jorden. At du har fundet dit egentlige hjem. I dig selv. At Jorden bærer dig og holder hånden under livet for dig imens du eksperimenterer, trækker vejret og folder dit evige væsen ud.

Du skal sove med hestene.
Vågne med fuglene.
Leve med naturens dyr helt tæt på dig.

Du vil komme tæt på insekterne, urter, træerne, blomster og det som lever under jorden og i vandet.
Og mærke en vækkelse i din egen instinktive urkraft. Din Rod.

Rejsen tilbage til dig selv…

Når omgivelserne stilner af og den tekniske og travle støj fra dit liv, får en chance for at trække i baggrunden og til sidst forsvinde helt, så vil dit nervesystem kunne give slip på forurenende kaos.
Og du kan endelig komme til ro.
Over tid vil cellerne i din krop begynde at integrere den nye ro.
De vil ta det ind. Og det vil stabilisere dig.
Når roen flytter ind kan du endelig mærke dig selv og det betyder også at du nu kan give slip på alt det som tynger dig. Det som støjer dig til.
Nu vil du kunne se helt klart, hvor i dit liv du er koblet op på ting eller opgaver som du ikke befinder dig godt med fordi du nu kan se kontrasten helt klart og tydeligt imellem dig og det.
Det vil kunne forandre dit livsperspektiv.
Til et der er finindstillet efter DIG.
For hvem er du når du lever med indre stabilitet i dig selv og med en mulighed for at mærke ro som dit baggrundskabinet? Hvem er du når du lever fra det der er unikt dig – dit væsen, din sjæl, din essens? Hvilken frihed er der i det? Hvilken forskel kan det betyde for dig?

I løbet af de 5 dage vil du kunne give slip på psykiske tunge emner.
Grublerier og bekymringer og knoklende overlevelses spændinger. Mentalt og fysisk. Dit sind begynder at kunne skelne imellem ro og støj og først derfra opstår der en mulighed for at du selv kan vælge om og hvordan du vil deltage i livets puls og drama. Fordi du kan se forskellen nu. Mærke den.

Nu kan du beholde din energi til det du ønsker at bruge den på uden en konstant, jagende indre forstyrrende tone af for meget støj. Og måske stoppe op og overveje om du er på det spor du drømmer om at gå på i dit liv.
Det giver desunden mulighed for en energiopladning af format! Som du kan udvide dig selv med i kraft og mere åndelig højde i dit væsen og som vil hjælpe dig med at skabe mental ro og klarhed.
Vi vil gøre os umage for at hjælpe dig med at rydde ud i den støj der kan ligge sig i de menneskelige eksestentielle mellemrum, hvis nerverne har det for travlt og det biologiske væsen i din krop, med hormoner mm kører uroligt for stærkt.

Det er aldrig for sent – men det er afgørende.Når du slipper din dagligdags vaner og igennem retrætens rammer får hjælp til at oprette et restituerende rum omkring dig, da vil du lande i “Dit Naturlige Menneske”. Og din naturlige kraft kan ophele sig. Måske er det denne indre storhed ved det naturlige, som mennesker er allermest draget imod ved heste. Heste er umådeligt kraftfulde. De plejer deres energi på på mange forskellige måder hver evig eneste dag og stort set døgnet rundt. De mærker deres krop, er med i de skifte som sker og arbejder selv med i energien omkring fordøjelse og heling. De er naturlige healere. Og det er mennesket faktisk også.
Vi vil orientere os imod at skabe genkendelse i dig! – overfor dette.
Så du kan etablere kontakt med din egen indre Healer.

Din hest kommer også på retræte.

Retræten er ikke en rideferie eller hesteoplevelse hvor hesten er én, der skal give dig en oplevelse. I stedet for, er i lige vigtige og lige deltagende på alle områder. Det gælder for både dig og din hest at i deltager med det i ønsker at deltage med. Du skal ikke sørge for at møde op med en bestemt energi eller tilgang. Og det skal din hest heller ikke. I behøver ikke forberede jer på nogen som helst måde.
Opholdet er en pause – en tænkepause overfor sådan som du organiserer dit liv. Og en mulighed for at bryde ind i den naturlige bagved alt liggende oldgamle universelle værenstilstand.

Som er ganske unik og særlig – bare som den er.
Ligesom dig.
Og din hest.

Hvem kan deltage?

Alle der mærker en lyst til det, når teksten her læses, kan deltage.

Det kræver ingen særlige forudsætninger, rytter eller træner talenter eller lignende. Du behøver heller ikke i forvejen at have nogen kendskab til hverken meditation, psykologi eller andet.

Har du ingen hest selv vil der være mulighed for at vælge en ferie ven ud af de 5 heste som bor ved os. Din ferieven og dig vælger hinanden på dagen, ud fra intuition, ud fra hvad hestene vælger og ud fra hvad dit hjertet siger.

Du vil, i løbet af dagene, få fat i det mest aktuelle livs-arbejdstema for dig som menneske, lige nu. Og se det i et mere opklarende lys. Og i løbet af de 5 dage vil du intensivere dit fokus på at brænde igennem til forløsning og mestring omkring dette tema. Med stor fordybelse, koncentration – ceremonier der vil støtte dine intentioner og en måske helt nyfunden kraft fra dit nu mere stabiliserede skarpe mindful nærvær.
Retræten kan være et nyt afsæt fra et helt andet og meget mere sjæleligt sted i dig og ind i livet – end hvor du måske kommer fra?

Udvikling til dit partnerskab med sin hest.

Eventuelle problemer imellem jer kan bringes helt ind centralt i et terapeutisk arbejde imellem jer og som i vil vokse i, lære af og heles igennem i de 5 dage. Det kan være håndteringsmæssige problemer, adfærdsmæssige problemer, seperationsangst, din angst, vanskeligheder din hest har i kroppen og dine personlige udfordringer med din hest, som der arbejdes med.

Der behøver dog ikke være decideret udfordringer eller problemer hverken med din hest eller i dig eller dit liv for at det giver mening at deltage i retræten. Selvom dit liv fungerer optimalt vil de 5 dage være noget særligt og godt for jer begge.

Du vil undervejs lære at bruge dine hænder til at hjælpe din hest. Det kan være igennem strygninger, dybere behagelig massage, bindevævsmassage teknikker, blide teknikker til at løsgøre led. Afspændingsteknikker og øge hestens helt generelle velvære og evne til at restituere og optage næring bedre.

Dine hænder og fingre vil vågne til en større opmærksomhed i at føle og berøre, kærligt.

Kan alle heste deltage?

Alle heste kan deltage (fra 2 år og op) og du kan selvfølgelig også deltage med din hest selvom den ikke er ridehest.

Det betyder også at du kan deltage med din hest hvis den er uanvendelig til ridebrug, pensioneret eller simpelthen bare for lille og du har brug for at finde en (ny) meningsfuld oplevelse imellem jer, uden ridning.

Dog skal din hest, såfremt den er uanvendelig grundet skader, være godkendt til oplevelsen af din dyrlæge så den ikke deltager med akutte eller kroniske smerter som ikke er under behandling og stabiliseret. Din hest skal kunne have en god stund under disse 5 dage.

Hvis det giver mening kan der være støttede sessioner på vores græsbane hvor du lærer lidt om hvordan du arbejder løs med din hest, med kropssprog, forbindelse og positiv forstærkning.
Under hele retræten vil der være en overskrift som hedder Livfuldhed.
Og du vil blive knivskarp på at spotte om der er liv i noget eller ej.

Livfuldhed er en positiv strøm af liv igennem et åbent trygt væsen, menneske eller dyr. Mangler denne Livfuldhed, vil vi gå på opdagelse i hvor den er henne og “tale med den” om fortællingen om hvorfor den mangler…

Retræte – hvad er det.

En retræte betyder at trække sig tilbage.
Og søge ind i stilhed og fordybelse.
Der vil være en baggrund under hele forløbet, af megen stilhed.
Der vil derfor heller ikke være så meget social snak eller vægt på de normalvis mange sociale facetter i sådan en forsamling.
Dagene er styret og formet til at man som deltager kan finde dybere ind i sig selv. Der sigtes efter en essens som ligger bagved menneskets personlighed og egoets mange meninger om hvem man tror man er igennem sin identitet og sine roller i det øvrige liv.
Sigtet er sjæleligt.

Det vil, så vidt det overhovedet er muligt, være en telefonfri / internetfri / skærmfri og ikke mindst ur-fri retræte. Din familie vil altid kunne komme i kontakt med dig ved at ringe til stedets direkte telefon – og ellers så prioriteres din tid til dig selv, din hest og fordybelse, uforstyrret.

Dyreriget og Moder Jord.
“Until man knows to respect and speak to the animal world – he can never know his true role on Earth” Vangelis

Der vil være samtaler med dyrene og naturen.
Du vil tale med din hest. Og du vil helt naturligt opleve at du åbner mere op, til at gå i kontakt med naturen omkring dig igennem den forbindelse i dig selv, som åbner til din egen indre naturlighed.

Du er allerede hel og komplet.
Som du er.

Du vil på naturlig vis forstå hvad du bliver fortalt af hestene, igennem dine vågne sanser og med fokus på indholdet i dine natlige drømme og fordi dit sind stabiliserer sig vil du stole meget mere klart og stærkt på det du hører og ser og du vil høre og se meget mere.

Din følsomhed vil vokse og med den din evne til at optræde mere viist.

Christina


Pearl Læsning af din hest.

Christina vil lave telepatiske Pearl profil analyse læsninger på alle gæstehestene på forhånd, dvs allerede inden du ankommer, er der lavet et telepatisk forarbejde omkring din hest og denne præsentation af din hest, vil du få udleveret på skrift, på jeres første dag.

Pearl personligheds profilanalyse kan du læse mere om på hjemmesiden.
Det er en tilbundsgående telepatisk analyse lavet på baggrund af clairvoyance. Ofte er fjernhealing til hesten en del af analysen.
Pearl Analysen forbereder også din hest til oplevelsen og turen til retræten.

Ceremoniel Kakao og heste.
Whats not to like.

På dag 2 og dag 4 er der hjerteåbnende kakao ceremoni.

Læs her om Ceremoniel kakao:

Ceremoniel kakao virker som en naturlig lykkepille på grund af indholdet af serotonin og dopamin. Indtagelse af den ceremonielle kakao skaber mental klarhed og en vågenhed som udvider din bevidstheds rækkevidde – og dermed hele dit kraftfelt.

Ceremoniel kakao indeholder Anandamin som er kendt som “The Bliss Chemical” der øger din forbundenhed med alt og alle, mennesker, dyr og naturen omkring dig.

Theobromin stimulerer centralnervesystemet og stabiliserer blodsukkeret og er stresshæmmende. Den ceremonielle kakao stimulerer produktionen af endorfiner som beroliger kroppens stress respons.

Den kakao som vi anvender er af aller højeste kvalitet og lavet på sjældne Criollo kakaobønner fra Peru. Kakaoen blandes med særlige krydderier og urter som forstærker effekten og den laves på Mandelmælk, over bål.

I produktionen af disse bønner bliver de fermenteret, hvilket aktiverer kakaoens ceremonielle egenskaber hvorefter de soltørres. Det gør at kakaoens særlige næringsstoffer og energetiske egenskaber bevares.
Det er også dét, som udgør forskellen på almindelig kakao og ceremonial cacao. 

Ceremoniel Cacao er en BOOSTER for åbning og gennemstrømning af især HJERTECHAKRAET.
Ceremoniel cacao forbinder dig direkte med Moder Jord.
Ceremoniel kakao er en katalysator for din bevidsthedsmæssige åbning.
Ceremoniel Cacao bringer dig ind i dit sjælelige væsen, visdom og en ubetinget kapacitet til at leve fra hjertet og kærlighed.

Cacao

Udover ceremoniel kakao vil der blive anvendt andre terapeutiske og sjælelige værktøjer til frigørelse og forløsning, såsom: Åndedrætsteknikker, healing, bevægelses meditation og trance teknikker.
Hestene er med hvor det passer ind i de mere menneske orienterede processer og de bor rundt om os hele tiden.
Der vil også dagligt være et undervisningsrum for teoretisk tilegnelse af viden omkring psykologi og mindfulness.

Prisen for alle 5 dage: 6500 kr.
Prisen er incl:

 • 1 fuld Pearl læsning af din hest.
 • Terapeutiske processer
 • Daglig undervisning
 • skræddersyede opgaver til dig og din hest
 • Fuld forplejning til dig med sundt og lækkert vegetarisk kost.
 • Mulighed for bad.
 • boplads lige ved siden af din hest.
 • Hø til din hest. (Der er også (ikke kraftigt) græs på alle folde. Har din hest brug for en jordfold kan det tilbydes, men så ikke lige i nærheden af hvor du selv skal bo.
 • Efter alle dage med fysiske processer er der en mash bar til din hest med forskellige fokus: eks på at rense ud og stimulere og pleje tarmfloraen. Der vil være urter, bukkehornsfrø, elektrolytter, gode olier og andre lækre og støttende ting at tilbyde hesten.
 • Opstillet single paddock hvor hestene kan se hinanden og tæt på hvor du bor. Der er også mulighed for at din hest kommer ind på en fællesfold hvis i er flere der gerne vil have hestene til at gå sammen og hvor hestene kender hinanden i forvejen så ingen kommer til skade, eller er gode til og vant til at møde nye heste og ikke reagerer dramatisk på dette.

Dato: 12. – 16. Juli 2021


Tilmelding opfattes som bindende da du reserverer en af de begrænsede pladser der er på retræten. Der er kun 1 retræte i løbet af sommeren 2021.

Depositum: Der betales 1000 kr. i depositum til ved din tilmelding op indtil 1. juni.
Tilmelding senere end dette betyder at hele beløbet betales på 1 gang.
Springer du fra din plads efter din tilmelding tilbagebetales de 1000 kr. desværre ikke. Bliver vi nødt til at aflyse retræten, så refunderes hele beløbet selvfølgelig. Også hvis vi må aflyse grundet corona.

MAD: Der er ikke mulighed for at tilbyde en ren vegansk kost. Skriv gerne i din mail allerede når du booker din retræte, hvis der er ting vi skal være opmærksomme på som fx. allergier. Der vil være fokus på sundt og lækkert og nærende mad igennem hele dit ophold og også fokus på at opretholde kortere fasteperioder imellem måltiderne så din krop kan få en udrensende mulighed med masser af frisk vand.

Book din sommer heste retræte 2021 hos Christina på mail hestemennesker.dk@gmail.com
Adresse: Bavnehøjvej 41 9620, Østerbølle Aalestrup.

Corona forholdsregler: I tilfælde af at vi til den tid stadigvæk er underlagt corona forbud og vejledninger, vil det sikkert være muligt at gennemføre forløbet sikkert alligevel, da alt hvor vi er samlet som gruppe, som udgangspunkt foregår udenfor hvor vi kan have god plads imellem hinanden og fælles fasciliteter som badområde og spiseområder vil blive rengjort hyppigt og sprittet af.