Hestemennesker.dk
Featured Image

Livfuld CACAO Heste Retræte Sommer 2021

I de græsklædte kulisser, fordybet ind i ModerJords varme, gemt imellem træerne, nær ved bålet.. Her flytter en lille gruppe heste og deres mennesker ind for at leve uden kontakt til omverdenen men helt i kontakt med naturen i 5 transformerende hele dage.

Ro.
Naturen er helende. Den indre og den ydre.
Nerverne falder til ro. Sindet slapper af. Og så bliver det muligt: At mærke hvem man er – aller dybest inde i kød, sjæl og fra det bankende menneskehjerte.

VI vil fordybe os i oplevelsen af de indre naturlige iboende selvhelbredende kræfter som er til stede i både mennesker og heste. På psykiske og fysiske planer.

Med en uddannelsesmæssig baggrund som Spirituel Integratv Krops og Psykoterapeut vil Christina Viderup Eriksen, sammen med dygtige og vidende hjælpere, møde dig med nærende oplevelser, helt konkret i form af smukt og sundt vegetarisk mad, urter og udrensende drikke – yoga og livfuld bevægelse – såvel som mere sjæleligt, med dybe transformerende terapeutiske processer og ceremonier.
Vi vil gøre vores ypperste for at gå med dig dybt ind i en intens kontakt med dit eget indre, så du kan møde og bevæge dig derinde hvor nyt liv, ilt og lys skal strømme – så du kan slippe hvad du ønsker at slippe og forandre dig indefra og ud der hvor du vokser ud af dine sår.

Vi ser dig. Din indre vilde og uspolerede natur. Dit instinktive urvæsens power og skønhed. Din helt selvfølgelige berettigelse til at være her og leve fuldt ud.
Må du også lykkes med at se dig selv.

Hvem er du egentlig?

Find ud af det.

Hestene har med deres store jordiske gennemstrømmende kraft – en fantastisk evne til at vække vores styrke og grounde os. Deres sjælelige væsen minder os om at vi kan flytte os hele vejen igennem livet – at vi er frie væsner.

Der er ingen ridning i disse fem dage.
Men vi vil bruge en del til på at sikre os at din hest finder en ro og tryghed i at være på stedet, så hurtigt som muligt.
Du vil lære lidt om at læse din hest og hjælpe den på de måder som den måtte have brug for hjælp på – hvis den har det.
Retræten bliver ikke kun en gave til dig men også for din hest.
I skal sammen bevæge jer ud i oplevelser hvor jeres bånd styrkes og nærvær gror. Hvis din hest har nogle psykiske udfordringer vil vi have det helt centralt som en opgave – at sætte ind med intens hjælp.

Christina har i mere end 20 år arbejdet i særlig grad med heste som har haft deres vanskeligheder. Hun har etableret et koncept der hedder Livfuld Hest og arbejder med livfulde hestesessioner der er decideret terapi til heste. På Facebook kan du finde en gruppe hvor du kan læse om Livfuld Hesteterapi og du er velkommen til at melde dig ind. Det er selvfølgelig gratis.

På retræten vil vi altså have fokus på jeres begges psykiske og fysiske helbred og sundhed og det vi ønsker at støtte er en fuldkommen livsgennemstrømning af vitalitet, tryghed og glæde overfor at kunne være i live her i denne fantastiske jordiske verden.

Der vil i løbet af retræten ikke være noget træningsmæssigt undervisning i at lære noget som helst omkring hvordan du skal gøre med din hest. Vi blander os ikke i hvad i almindeligvis laver eller hvilken deciplin i hører hjemme i hvis i hører hjemme nogen steder.

Fokus er udelukkende på livfuldhed og støtte til gennembrud og sundhed på alle planer hesten. For dig og for din hest.

Du vil opleve naturens storhed i løbet af disse 5 dage.
Dit nervesystem vil blive indhyllet i så meget ro og fravær af moderne dimser og elektronik, at du vil føle dig dybt forandret, alene af den grund.
Du skal være ude. Leve ude. Spise ude. Sove ude i elementerne alle 5 dage.
Døgnet rundt. Der vil være ild, vand, luft, og jord så du kan huske hvor du kommer fra og rense ud og nulstille ind i hele dit legeme.

Du vil blive guidet igennem mange forskellige meditative og terapeutiske processer og arbejde fordybet med dig selv. Der vil være kropsterapeutiske processer med helende og udrensende bevægelse og processer til musik som vil berøre og åbne dig dybt. Og du vil komme til at opleve dig selv meget mere forbundet med jorden. At du har fundet dit egentlige hjem. I dig selv. At Jorden bærer dig og holder hånden under livet for dig imens du eksperimenterer, trækker vejret og folder dit evige væsen ud.

Du skal sove med hestene.
Vågne med fuglene.
Leve med naturens dyr helt tæt på dig.

Du vil komme tæt på insekterne, urter, træerne, blomster og det som lever under jorden og i vandet. Og mærke en vækkelse i din egen instinktive urkraft. Din Rod.

Rejsen tilbage til dig selv.

Når omgivelserne stilner af og den tekniske og travle støj fra dit liv, får en chance for at trække i baggrunden og til sidst forsvinde helt, så vil dit nervesystem kunne give slip på forurenende kaos.
Og du kan endelig komme til ro.

Over tid vil cellerne i din krop begynde at integrere den nye ro.
De vil ta det ind. Og det vil stabilisere dig.
Når roen flytter ind kan du endelig mærke dig selv og det betyder også at du nu kan give slip på alt det som tynger dig.
Det som støjer dig til.
Nu vil du kunne se helt klart, hvor i dit liv du er koblet op på ting eller opgaver som du ikke befinder dig godt med fordi du nu kan se kontrasten helt klart og tydeligt imellem dig og det.
Det vil kunne forandre dit livsperspektiv.
Til et der er finindstillet efter DIG.

For hvem er du når du lever med indre stabilitet i dig selv og med en mulighed for at mærke ro som dit baggrundskabinet?
Hvem er du når du lever fra det der er unikt dig – dit væsen, din sjæl, din essens? Hvilken frihed er der i det? Hvilken forskel kan det betyde for dig?

I løbet af de 5 dage vil du kunne give slip på psykiske tunge emner.
Grublerier og bekymringer og knoklende overlevelses spændinger. Mentalt og fysisk. Dit sind begynder at kunne skelne imellem ro og støj og først derfra opstår der en mulighed for at du selv kan vælge om og hvordan du vil deltage i livets puls og drama. Fordi du kan se forskellen nu. Mærke den.

Nu kan du beholde din energi til det du ønsker at bruge den på uden en konstant, jagende indre forstyrrende tone af for meget støj. Og måske stoppe op og overveje om du er på det spor du drømmer om at gå på i dit liv.
Det giver desunden mulighed for en energiopladning af format! Som du kan udvide dig selv med i kraft og mere åndelig højde i dit væsen og som vil hjælpe dig med at skabe mental ro og klarhed.
Vi vil gøre os umage for at hjælpe dig med at rydde ud i den støj der kan ligge sig i de menneskelige eksestentielle mellemrum, hvis nerverne har det for travlt og det biologiske væsen i din krop, med hormoner mm kører uroligt for stærkt.

Det er aldrig for sent – men det er afgørende.Når du slipper din dagligdags vaner og igennem retrætens rammer får hjælp til at oprette et restituerende rum omkring dig, da vil du lande i “Dit Naturlige Menneske”. Og din naturlige kraft kan ophele sig. Måske er det denne indre storhed ved det naturlige, som mennesker er allermest draget imod ved heste. Heste er umådeligt kraftfulde. De plejer deres energi på på mange forskellige måder hver evig eneste dag og stort set døgnet rundt. De mærker deres krop, er med i de skifte som sker og arbejder selv med i energien omkring fordøjelse og heling. De er naturlige healere. Og det er mennesket faktisk også.
Vi vil orientere os imod at skabe genkendelse i dig! – overfor dette.
Så du kan etablere kontakt med din egen indre Healer.

Din hest kommer også på retræte.

Retræten er ikke en rideferie eller hesteoplevelse hvor hesten er én, der skal give dig en oplevelse. I stedet for, er i lige vigtige og lige deltagende på alle områder. Det gælder for både dig og din hest at i deltager med det i ønsker at deltage med. Du skal ikke sørge for at møde op med en bestemt energi eller tilgang. Og det skal din hest heller ikke. I behøver ikke forberede jer på nogen som helst måde.
Opholdet er en pause – en tænkepause overfor sådan som du organiserer dit liv. Og en mulighed for at bryde ind i den naturlige bagved alt liggende oldgamle universelle værenstilstand.

Som er ganske unik og særlig – bare som den er.
Ligesom dig.
Og din hest.

Hvem kan deltage?

Alle der mærker en lyst til det, når teksten her læses, kan deltage.

Det kræver ingen særlige forudsætninger, rytter eller træner talenter eller lignende. Du behøver heller ikke i forvejen at have nogen kendskab til hverken meditation, psykologi eller andet.

Har du ingen hest selv vil der være mulighed for at vælge en ferie ven ud af de 5 heste som bor ved os. Din ferieven og dig vælger hinanden på dagen, ud fra intuition, ud fra hvad hestene vælger og ud fra hvad dit hjertet siger.

Du vil, i løbet af dagene, få fat i det mest aktuelle livs-arbejdstema for dig som menneske, lige nu. Og se det i et mere opklarende lys. Og i løbet af de 5 dage vil du intensivere dit fokus på at brænde igennem til forløsning og mestring omkring dette tema. Med stor fordybelse, koncentration – ceremonier der vil støtte dine intentioner og en måske helt nyfunden kraft fra dit nu mere stabiliserede skarpe mindful nærvær.
Retræten kan være et nyt afsæt fra et helt andet og meget mere sjæleligt sted i dig og ind i livet – end hvor du måske kommer fra?

Udvikling til dit partnerskab med sin hest.

Eventuelle problemer imellem jer kan bringes helt ind centralt i et terapeutisk arbejde imellem jer og som i vil vokse i, lære af og heles igennem i de 5 dage. Det kan være håndteringsmæssige problemer, adfærdsmæssige problemer, seperationsangst, din angst, vanskeligheder din hest har i kroppen og dine personlige udfordringer med din hest, som der arbejdes med.

Der behøver dog ikke være decideret udfordringer eller problemer hverken med din hest eller i dig eller dit liv for at det giver mening at deltage i retræten. Selvom dit liv fungerer optimalt vil de 5 dage være noget særligt og godt for jer begge.

Du vil undervejs lære at bruge dine hænder til at hjælpe din hest. Det kan være igennem strygninger, dybere behagelig massage, bindevævsmassage teknikker, blide teknikker til at løsgøre led. Afspændingsteknikker og øge hestens helt generelle velvære og evne til at restituere og optage næring bedre.

Dine hænder og fingre vil vågne til en større opmærksomhed i at føle og berøre, kærligt.

Kan alle heste deltage?

Alle heste kan deltage (fra 2 år og op) og du kan selvfølgelig også deltage med din hest selvom den ikke er ridehest.

Det betyder også at du kan deltage med din hest hvis den er uanvendelig til ridebrug, pensioneret eller simpelthen bare for lille og du har brug for at finde en (ny) meningsfuld oplevelse imellem jer, uden ridning.

Dog skal din hest, såfremt den er uanvendelig grundet skader, være godkendt til oplevelsen af din dyrlæge så den ikke deltager med akutte eller kroniske smerter som ikke er under behandling og stabiliseret. Din hest skal kunne have en god stund under disse 5 dage.

Hvis det giver mening kan der være støttede sessioner på vores græsbane hvor du lærer lidt om hvordan du arbejder løs med din hest, med kropssprog, forbindelse og positiv forstærkning.
Under hele retræten vil der være en overskrift som hedder Livfuldhed.
Og du vil blive knivskarp på at spotte om der er liv i noget eller ej.

Livfuldhed er en positiv strøm af liv igennem et åbent trygt væsen, menneske eller dyr. Mangler denne Livfuldhed, vil vi gå på opdagelse i hvor den er henne og “tale med den” om fortællingen om hvorfor den mangler…

Retræte – hvad er det.

En retræte betyder at trække sig tilbage.
Og søge ind i stilhed og fordybelse.
Der vil være en baggrund under hele forløbet, af megen stilhed.
Der vil derfor heller ikke være så meget social snak eller vægt på de normalvis mange sociale facetter i sådan en forsamling.
Dagene er styret og formet til at man som deltager kan finde dybere ind i sig selv. Der sigtes efter en essens som ligger bagved menneskets personlighed og egoets mange meninger om hvem man tror man er igennem sin identitet og sine roller i det øvrige liv.
Sigtet er sjæleligt.

Det vil, så vidt det overhovedet er muligt, være en telefonfri / internetfri / skærmfri og ikke mindst ur-fri retræte. Din familie vil altid kunne komme i kontakt med dig ved at ringe til stedets direkte telefon – og ellers så prioriteres din tid til dig selv, din hest og fordybelse, uforstyrret.

Dyreriget og Moder Jord.
“Until man knows to respect and speak to the animal world – he can never know his true role on Earth” Vangelis

Der vil være samtaler med dyrene og naturen.
Du vil tale med din hest. Og du vil helt naturligt opleve at du åbner mere op, til at gå i kontakt med naturen omkring dig igennem den forbindelse i dig selv, som åbner til din egen indre naturlighed.

Du er allerede hel og komplet.
Som du er.

Du vil på naturlig vis forstå hvad du bliver fortalt af hestene, igennem dine vågne sanser og med fokus på indholdet i dine natlige drømme og fordi dit sind stabiliserer sig vil du stole meget mere klart og stærkt på det du hører og ser og du vil høre og se meget mere.

Din følsomhed vil vokse og med den din evne til at optræde mere viist.

Christina


Pearl Læsning af din hest.

Christina vil lave telepatiske Pearl profil analyse læsninger på alle gæstehestene på forhånd, dvs allerede inden du ankommer, er der lavet et telepatisk forarbejde omkring din hest og denne præsentation af din hest, vil du få udleveret på skrift, på jeres første dag.

Pearl personligheds profilanalyse kan du læse mere om på hjemmesiden.
Det er en tilbundsgående telepatisk analyse lavet på baggrund af clairvoyance. Ofte er fjernhealing til hesten en del af analysen.
Pearl Analysen forbereder også din hest til oplevelsen og turen til retræten.

Ceremoniel Kakao og heste.
Whats not to like.

På dag 2 og dag 4 er der hjerteåbnende kakao ceremoni.

Læs her om Ceremoniel kakao:

Ceremoniel kakao virker som en naturlig lykkepille på grund af indholdet af serotonin og dopamin. Indtagelse af den ceremonielle kakao skaber mental klarhed og en vågenhed som udvider din bevidstheds rækkevidde – og dermed hele dit kraftfelt.

Ceremoniel kakao indeholder Anandamin som er kendt som “The Bliss Chemical” der øger din forbundenhed med alt og alle, mennesker, dyr og naturen omkring dig.

Theobromin stimulerer centralnervesystemet og stabiliserer blodsukkeret og er stresshæmmende. Den ceremonielle kakao stimulerer produktionen af endorfiner som beroliger kroppens stress respons.

Den kakao som vi anvender er af aller højeste kvalitet og lavet på sjældne Criollo kakaobønner fra Peru. Kakaoen blandes med særlige krydderier og urter som forstærker effekten og den laves på Mandelmælk, over bål.

I produktionen af disse bønner bliver de fermenteret, hvilket aktiverer kakaoens ceremonielle egenskaber hvorefter de soltørres. Det gør at kakaoens særlige næringsstoffer og energetiske egenskaber bevares.
Det er også dét, som udgør forskellen på almindelig kakao og ceremonial cacao. 

Ceremoniel Cacao er en BOOSTER for åbning og gennemstrømning af især HJERTECHAKRAET.
Ceremoniel cacao forbinder dig direkte med Moder Jord.
Ceremoniel kakao er en katalysator for din bevidsthedsmæssige åbning.
Ceremoniel Cacao bringer dig ind i dit sjælelige væsen, visdom og en ubetinget kapacitet til at leve fra hjertet og kærlighed.

Cacao

Udover ceremoniel kakao vil der blive anvendt andre terapeutiske og sjælelige værktøjer til frigørelse og forløsning, såsom: Åndedrætsteknikker, healing, bevægelses meditation og trance teknikker.
Hestene er med hvor det passer ind i de mere menneske orienterede processer og de bor rundt om os hele tiden.

Prisen for alle 5 dage: 6500 kr.
Prisen er incl:

  • 1 fuld Pearl læsning af din hest.
  • Fuld forplejning til dig.
  • Mulighed for bad.
  • Hø til din hest. (Der er også (ikke kraftigt) græs på alle folde. Har din hest brug for en jordfold kan det tilbydes, men så ikke lige i nærheden af hvor du selv skal bo.
  • Efter alle dage med fysiske processer er der en mash bar til din hest med forskellige fokus: eks på at rense ud og stimulere og pleje tarmfloraen. Der vil være urter, bukkehornsfrø, elektrolytter, gode olier og andre lækre og støttende ting at tilbyde hesten.
  • Opstillet single paddock hvor hestene kan se hinanden og tæt på hvor du bor. Der er også mulighed for at din hest kommer ind på en fællesfold hvis i er flere der gerne vil have hestene til at gå sammen og hvor hestene kender hinanden i forvejen så ingen kommer til skade, eller er gode til og vant til at møde nye heste og ikke reagerer dramatisk på dette.

Dato: 12. – 16. Juli 2021


Tilmelding opfattes som bindende da du reserverer en af de begrænsede pladser der er på retræten. (Der er kun 1 retræte i løbet af sommeren 2021 og der er ingen planer om at gentage det.)

Du kan betale i rater frem mod 1. maj 2021 eller hele beløbet på en gang.
Seneste tilmeldingsdato: Når der ikke er flere pladser, eller 1. maj 2021.

Depositum: Der betales 1000 kr. i depositum til ved din tilmelding.
Det sikrer og holder din plads.
Springer du fra din plads efter din tilmelding tilbagebetales de 1000 kr desværre ikke. Bliver vi nødt til at aflyse retræten, så refunderes hele beløbet selvfølgelig. Også hvis vi må aflyse grundet corona.

MAD: Der er ikke mulighed for at tilbyde en ren vegansk kost. Skriv gerne i din mail allerede når du booker din retræte, hvis der er ting vi skal være opmærksomme på som fx. allergier. Der vil være fokus på sundt og lækkert og nærende mad igennem hele dit ophold og også fokus på at opretholde kortere fasteperioder imellem måltiderne så din krop kan få en udrensende mulighed med masser af frisk vand.

Book din sommer heste retræte 2021 hos Christina på mail hestemennesker.dk@gmail.com
Retræten kommer til at foregå i Vesthimmerland – Nordjylland.
Nærmere bestemt adresse kommer snart.

Corona forholdsregler: I tilfælde af at vi til den tid stadigvæk er underlagt corona forbud og vejledninger, vil det sikkert være muligt at gennemføre forløbet sikkert alligevel, da alt hvor vi er samlet som gruppe, som udgangspunkt foregår udenfor hvor vi kan have god plads imellem hinanden og fælles fasciliteter som badområde og spiseområder vil blive rengjort hyppigt og sprittet af.