Hestemennesker.dk
Featured Image

Livfuld CACAO Heste Retræte Sommer 2021

“I de græsklædte bakkede naturområder ved Lerkenfeldt Å, flytter en lille gruppe heste og deres mennesker ind i istidslandskabets slugter, blandt gravhøje og naturens vilde dyr. Her skal de leve uden kontakt til omverdenen, sove i telt eller under åben himmel, sammen med deres heste og hinanden i 5 dage.”

Lerkenfeldt Ådale

Ro og højt til himlen.
5 fulde dage i naturens afstemmende, helende kulisser.
Dag og nat. I dit eget telt eller måske har du mod på at sove under åben himmel. Her, langt fra by og andre mennesker, skal du lande i dig selv, rense ud, blive groundet, åbne dit hjerte og finde ind i det smukkeste partnerskab med din hest.

Der er én agenda, ét formål og én styring imod dét mål.
Intentionen er sat på at hjælpe dig til at lande, stærkt i din sjælelige essentielle og virkelige natur. Bagom egoet. Ind i de mest inderligste dybder af den menneske ånd.

Der er ingen ridning i disse fem dage.

Ingen decideret undervisning i at lære noget som helst omkring træning med hesten. Nej. Det guld du er på en rejse imod er begravet helt andre steder, ind i viden eller teknikker.
I disse 5 dage skal du bevæge dig ind i det du allerede ER.
Der hvor du er HEL.
Der hvor du er ÅBEN.
Der hvor du allerede er nok og helt pragtfuld.
Og du har din hest med ved din side.

Du vil opleve naturens storhed i løbet af disse 5 dage.
Dit nervesystem vil blive indhyllet i så meget ro og fravær af moderne dimser og elektronik, at du vil føle dig dybt forandret, alene af den grund.

Du skal være ude. Leve ude. Spise ude. Sove ude i elementerne alle 5 dage.
Døgnet rundt.
Der vil være ild, vand, luft, og jord så du kan huske hvor du kommer fra.

Du vil blive guidet igennem mange forskellige meditative og terapeutiske processer og arbejde med dig selv. Der vil være kropsterapeutiske processer med helende og udrensende bevægelse og processer til musik som vil berøre og åbne dig dybt.

Og du vil komme til at opleve dig selv meget mere forbundet med jorden.
At du har fundet dit egentlige hjem.
At Jorden bærer dig og holder livet for dig imens du eksperimenterer, trækker vejret og folder dit evige væsen ud.

Du skal sove med hestene.
Vågne med fuglene.
Leve med naturens dyr helt tæt på dig.

Du vil komme tæt på insekterne, urter, træerne, blomster, vandhuller og det som lever under jorden og i vandet. Og mærke en vækkelse i din egen instinktive urkraft.

Din Rod.

Når omgivelserne stilner af og den tekniske og travle støj fra dit liv, får en chance for at trække i baggrunden og til sidst forsvinde helt, så vil dit nervesystem kunne give slip på forurenende kaos.
Og du kan endelig komme til ro.

Over tid vil cellerne i din krop begynde at integrere den nye ro.
De vil ta det ind. Og det vil stabilisere dig.
Når roen flytter ind kan du endelig mærke dig selv og det betyder også at du nu kan give slip på alt det som tynger dig.
Det som støjer dig til.
Nu vil du kunne se helt klart, hvor i dit liv du er koblet op på ting eller opgaver som du ikke befinder dig godt med fordi du nu kan se kontrasten helt klart og tydeligt imellem dig og det.
Det vil kunne forandre dit livsperspektiv.
Til et der er finindstillet efter DIG.

For hvem er du når du lever med indre stabilitet i dig selv og med en mulighed for at mærke ro som dit baggrundskabinet?
Hvem er du når du lever fra det der er unikt dig – dit væsen, din sjæl, din essens? Hvilken frihed er der i det? Hvilken forskel kan det betyde for dig?

I løbet af de 5 dage vil du kunne give slip på psykiske emner.
Grublerier og bekymringer og knoklende overlevelses spændinger.
Dit sind begynder at kunne skelne imellem ro og støj og først derfra opstår der en mulighed for at du selv kan vælge om og hvordan du vil deltage i livets drama. Fordi du kan se forskellen nu.

Nu kan beholde din energi til det du ønsker at bruge den på uden en konstant, jagende indre forstyrrende tone af for meget støj.

Det giver mulighed for at energiopladning af format!
Og det er et åndehul som kan give dig en chance for at opleve din autentiske egentlige kraft, glæde og livfuldhed.

En Livfuldhed, glæde og kraft som er i levende væsner når vi ikke øser den for meget ud på uvæsentlige ting i det daglige liv.Når du slipper din dagligdags belastning og igennem retrætens rammer får hjælp til at oprette et restituerende rum omkring dig, da vil du lande i “Dit Naturlige Menneske”. Og din naturlige kraft kan ophele sig. Måske er det denne indre storhed ved det naturlige, som mennesker er allermest draget imod ved heste. Heste er umådeligt kraftfulde. De plejer deres energi på denne måde hver evig eneste dag. Så godt som de kan i vores rammer. Og det gør dem stærke. I løbet af disse 5 dage vil du komme til at opleve den kraft og styrke i dig selv.

Og vi vil gøre alt hvad der står i vores magt for at give din hest en meget positiv oplevelse i at komme væk hjemmefra og ud på eventyr sammen med dig.

Din hest kommer også på retræte.

Retræten er ikke en rideferie eller hesteoplevelse hvor hesten er én, der skal give dig en oplevelse.

Hesten er også selv på en rejse med dig.
Og en lige så vigtig rejse.

Vi vil sørge for at hjælpe jer med at være på retræte, sammen.
Vi vil sørge for og holde øje med hvordan vi kan gøre oplevelsen til en værdifuld retræte for din hest også.
Du vil blive guidet til at virkelig studere din hest i detaljer.
For hvordan den har det, hvad den udtrykker, hvor du kan hjælpe den og hvordan den er helt fantastisk, bare som den ér.

Det du vil komme til at opleve er, at der vil være et mere – møde med din hest, sikkert på en ny og helt anden måde end hvad der er tradition for i hesteverdenen og måske også meget anderledes end hvad du selv er vant til.

Hvem kan deltage?

Alle der mærker en lyst til det, når teksten her læses, kan deltage.

Det kræver ingen særlige forudsætninger, rytter eller træner talenter eller lignende. Du behøver heller ikke i forvejen at have nogen kendskab til hverken meditation, psykologi eller andet.

Har du ingen hest selv vil der være mulighed for at vælge en ferie ven ud af de 5 heste som bor ved os. Din ferieven og dig vælger hinanden på dagen, ud fra intuition, ud fra hvad hestene vælger og ud fra hvad dit hjertet siger.

Du vil, i løbet af dagene, få fat i det mest aktuelle livs-arbejdstema for dig som menneske, lige nu. Og se det i et mere opklarende lys. Og i løbet af de 5 dage vil du intensivere dit fokus på at brænde igennem til forløsning og mestring omkring dette tema. Med stor fordybelse, koncentration – ceremonier der vil støtte dine intentioner og en måske helt nyfunden kraft fra dit nu mere stabiliserede skarpe mindful nærvær.
Du hjælpes med dine personlige processer af psykoterapeut Christina Viderup Eriksen.

Retræten kan være et nyt afsæt fra et helt andet og meget mere sjæleligt leje i dig og ind i livet, end hvor du kommer fra.

Udvikling til dit partnerskab med sin hest.

Eventuelle problemer imellem jer kan bringes helt ind centralt i et terapeutisk arbejde imellem jer og som i vil vokse i, lære af og heles igennem i de 5 dage.

Det kan være håndteringsmæssige problemer, adfærdsmæssige problemer, seperationsangst, din angst, vanskeligheder din hest har i kroppen og dine personlige udfordringer med din hest, som der arbejdes med.

Der behøver dog ikke være decideret udfordringer eller problemer hverken med din hest eller i dig eller dit liv for at det giver mening at deltage i retræten. Selvom dit liv fungerer optimalt vil de 5 dage være noget særligt og godt for jer begge.

Du vil undervejs lære at bruge dine hænder til at hjælpe din hest. Det kan være igennem strygninger, dybere behagelig massage, bindevævsmassage teknikker, blide teknikker til at løsgøre led. Afspændingsteknikker og øge hestens helt generelle velvære og evne til at restituere og optage næring bedre.

Dine hænder og fingre vil vågne til en større opmærksomhed i at føle og berøre, kærligt.

Kan alle heste deltage?

Alle heste kan deltage (fra 2 år og op) og du kan selvfølgelig også deltage med din hest selvom den ikke er ridehest.

Det betyder også at du kan deltage med din hest hvis den er uanvendelig til ridebrug, pensioneret eller simpelthen bare for lille og du har brug for at finde en (ny) meningsfuld oplevelse imellem jer, uden ridning.

Dog skal din hest, såfremt den er uanvendelig grundet skader, være godkendt til oplevelsen af din dyrlæge så den ikke deltager med akutte eller kroniske smerter som ikke er under behandling og stabiliseret. Din hest skal kunne have en god stund under disse 5 dage.

Hvis det giver mening kan der være støttede sessioner på vores græsbane hvor du lærer lidt om hvordan du arbejder løs med din hest, med kropssprog, forbindelse og positiv forstærkning.
Under hele retræten vil der være en overskrift som hedder Livfuldhed.
Og du vil blive knivskarp på at spotte om der er liv i noget eller ej.

Livfuldhed er en positiv strøm af liv igennem et åbent trygt væsen, menneske eller dyr.

Mangler denne Livfuldhed, vil vi gå på opdagelse i hvor den er henne og “tale med den” om fortællingen om hvorfor den mangler…

Retræte – hvad er det.

En retræte betyder at trække sig tilbage.
Og søge ind i stilhed og fordybelse.
Der vil være en baggrund under hele forløbet, af megen stilhed.
Der vil derfor heller ikke være så meget social snak eller vægt på de normalvis mange sociale facetter i sådan en forsamling.
Dagene er styret og formet til at man som deltager kan finde dybere ind i sig selv. Der sigtes efter en essens som ligger bagved menneskets personlighed og egoets meninger og hvem man tror man er igennem sin identitet og sine roller i det øvrige liv.
Sigtet er sjæleligt.

Det vil, så vidt det overhovedet er muligt, være en telefonfri / internetfri / skærmfri og ikke mindst ur-fri retræte. Din familie vil altid kunne komme i kontakt med dig ved at ringe til stedets direkte telefon – og ellers så prioriteres din tid til dig selv og fordybelse, uforstyrret.

Dyreriget og Moder Jord.
“Until man knows to respect and speak to the animal world – he can never know his true role on Earth” Vangelis

Der vil være samtaler med dyrene og naturen.
Du vil tale med din hest.
Og du vil helt naturligt opleve at du åbner mere op, til at gå i kontakt med naturen omkring dig igennem den forbindelse i dig selv, som åbner til din egen indre naturlighed.

Du er allerede hel og komplet.
Som du er.

Du vil på naturlig vis forstå hvad du bliver fortalt af hestene, igennem dine natlige drømme og fordi dit sind stabiliserer sig vil du stole meget mere på det du hører og ser og du vil høre og se meget mere klart.

Din følsomhed vil vokse.

Christina


Pearl Læsning af din hest.

Christina vil lave Pearl læsninger på alle gæstehestene på forhånd, dvs allerede inden du ankommer, er der lavet et telepatisk forarbejde omkring din hest og denne præsentation af din hest, vil du få udleveret på skrift, på jeres første dag.

Pearl personligheds profilanalyse kan du læse mere om på hjemmesiden.
Det er en tilbundsgående telepatisk analyse lavet på baggrund af clairvoyance.

Ofte er fjernhealing til hesten en del af analysen.

Pearl Analysen forbereder også din hest til oplevelsen og turen til retræten.

Ceremoniel Kakao og heste.
Whats not to like.

På dag 2 og dag 4 er der hjerteåbnende kakao ceremoni.

Læs her om Ceremoniel kakao:

Ceremoniel kakao virker som en naturlig lykkepille på grund af indholdet af serotonin og dopamin. Indtagelse af den ceremonielle kakao skaber mental klarhed og en vågenhed som udvider din bevidstheds rækkevidde – og dermed hele dit kraftfelt.

Ceremoniel kakao indeholder Anandamin som er kendt som “The Bliss Chemical” der øger din forbundenhed med alt og alle, mennesker, dyr og naturen omkring dig.

Theobromin stimulerer centralnervesystemet og stabiliserer blodsukkeret og er stresshæmmende. Den ceremonielle kakao stimulerer produktionen af endorfiner som beroliger kroppens stress respons.

Den kakao som vi anvender er af aller højeste kvalitet og lavet på sjældne Criollo kakaobønner fra Peru. Kakaoen blandes med særlige krydderier og urter som forstærker effekten og den laves på Mandelmælk, over bål.

I produktionen af disse bønner bliver de fermenteret, hvilket aktiverer kakaoens ceremonielle egenskaber hvorefter de soltørres. Det gør at kakaoens særlige næringsstoffer og energetiske egenskaber bevares.
Det er også dét, som udgør forskellen på almindelig kakao og ceremonial cacao. 

Ceremoniel Cacao er en BOOSTER for åbning og gennemstrømning af især HJERTECHAKRAET.
Ceremoniel cacao forbinder dig direkte med Moder Jord.
Ceremoniel kakao er en katalysator for din bevidsthedsmæssige åbning.
Ceremoniel Cacao bringer dig ind i dit sjælelige væsen, visdom og en ubetinget kapacitet til at leve fra hjertet og kærlighed.

Cacao

Udover ceremoniel kakao vil der blive anvendt andre terapeutiske og sjælelige værktøjer til frigørelse og forløsning, såsom: Åndedrætsteknikker, healing, bevægelses meditation og trance teknikker.
Hestene er med hvor det passer ind og ellers bor de rundt om os og er nærværende med deres kraft, imens der arbejdes med disse redskaber.
For dem hvor det er muligt, vil der være daglige gåture med hestene i skovene omkring stedet.

Prisen for alle 5 dage: 6500 kr.
Prisen er incl:

  • 1 fuld Pearl læsning af din hest.
  • Fuld forplejning til dig.
  • Mulighed for bad.
  • Hø til din hest. (Der er også (ikke kraftigt) græs på alle folde. Har din hest brug for en jordfold kan det tilbydes, men så ikke lige i nærheden af hvor du selv skal bo.
  • Efter alle dage med fysiske processer er der en mash bar til din hest med forskellige fokus: eks på at rense ud og stimulere og pleje tarmfloraen. Der vil være urter, bukkehornsfrø, elektrolytter, gode olier og andre lækre og støttende ting at tilbyde hesten.
  • Opstillet single paddock hvor hestene kan se hinanden og tæt på hvor du bor. Der er også mulighed for mindre bakket og hyggelig fællesfold hvis i er flere der gerne vil have hestene til at gå sammen og hvor hestene kender hinanden i forvejen så ingen kommer til skade.
  • Der er mulighed for luftefold og at lufte hesten på græstræningsbanen.

Dato: 12. – 16. Juli 2021


Tilmelding opfattes som bindende da du reserverer en af de begrænsede pladser der er på retræten. (Der er kun 1 retræte i løbet af sommeren 2021 og der er ingen planer om at gentage det.)

Du kan betale i rater frem mod 1. maj 2021 eller hele beløbet på en gang.
Seneste tilmeldingsdato: Når der ikke er flere pladser, eller 1. maj 2021.

Depositum: Der betales 1000 kr. i depositum til ved din tilmelding.
Det sikrer og holder din plads.
Springer du fra din plads efter din tilmelding tilbagebetales de 1000 kr desværre ikke. Bliver vi nødt til at aflyse retræten, så refunderes hele beløbet selvfølgelig. Også hvis vi må aflyse grundet corona.

MAD: Det er muligt at bestille din mad som udelukkende vegetarmad igennem hele retræten. Der er ikke mulighed for at tilbyde en ren vegansk kost. Skriv gerne i din mail allerede når du booker din retræte, hvis du ønsker vegetarmad eller hvis der er andre ting vi skal være opmærksomme på som fx. allergier. Der vil være fokus på sundt og lækkert og nærende mad igennem hele dit ophold og også fokus på at opretholde kortere fasteperioder imellem måltiderne så din krop kan få en udrensende mulighed med masser af frisk vand.

Book din sommer heste retræte 2021 hos Christina på mail hestemennesker.dk@gmail.com

Adresse: Evaslundvej 200, 9600 Aars.

Corona forholdsregler: I tilfælde af at vi til den tid stadigvæk er underlagt corona forbud og vejledninger, vil det sikkert være muligt at gennemføre forløbet sikkert alligevel, da alt hvor vi er samlet som gruppe, som udgangspunkt foregår udenfor hvor vi kan have god plads imellem hinanden.