Har du prøvet at blive mødt af et andet menneske som mødte dig fra hjertet? Det sker nemlig ikke så ofte fordi vi mennesker mere har det med at ‘komme fra hjernen’ og skaber møder fra intellekt til intellekt.
At ‘komme fra hjertet’ i stedet for at leve fra sit intellekt alene – kan trænes og har en kæmpe betydning både på vores egen oplevelse af det liv vi lever og hvordan det er at være sig i krop og sjæl – men det gør ved gud også en kæmpe forskel på de mennesker og dyr som vi vælger at interagere med!

Hjertet kan nemlig heale, hjælpe, trøste, bringe håb, ændre negativitet til positivitet og glæde os og titusinde andre, holistisk set healende – gode ting.

Men for mange mennesker er det her med hjertet noget underligt noget. Det var det for mig for blot 5 år siden og jeg forbandt det her med kærlighed og jerte som noget man lige skulle dosere og ikke være alt for sentimental med! Men idag er jeg med på bølgen! Lær at leve fra hjertet!
Så hvad mener jeg så?!
Det fysiske hjerte eller hvad? Skal man elske alle mennesker?? Er det den puls jeg mærker ved mit fysiske hjerte i min krop du mener eller hvor hulan er det du vil have mig hen???..

Hvis du er en af dem som ikke helt har fanget fidusen med det her med hjertet endnu så læs med her og bliv klog på det du mangler at finde ud af i dag og i morgen hvor du får en masse facts om hjertet og hvordan du kommer til at leve mere fra det! God fornøjelse!


Når jeg arbejder med mennesker laver jeg tit en indledende hjertemeditation.
Dvs at jeg beder vedkommende om at lade sig guide ind i en meditativ tilstand og herfra at gå til det fysiske hjerteområde – altså på selve kroppen og læg fokus der.
Hvis ikke man er vant til at være i kontakt med hjertet på bevidst vis (hvilket er hele fidusen) så vil det måske lyde underligt og små ligegyldigt eller pussenusset alt det her snak om at leve fra hjertet og hvad pokker betyder det egentlig?? …

STEP 1. Når jeg guider en person i kontakt med sit hjerte første gang så tager jeg udgangspunkt i det fysiske hjerte men fra den meditative tilstand hvor bevidstheden er mere samlet (modsat flakkende og mental travlt optaget). Når vi er mere samlet med fokus kan vi hvile dybere ind i en oplevelse af ‘noget’ – og altså også sansemæssigt ‘smage’ mere på den kvalitetsmæssige oplevelse af at skabe kontakt til det fysiske hjerte. I din krop. Ja der hvor det tikker 🙂

Og jeg vil gøre det ved at bede vedkommende om at holde hænderne på hjerteområdet.

De fleste mennesker kan nu mærke en varme imellem hænder og hjertet og de bliver måske lidt mere rolige og måske også mere trygge i den ro – og måske sætter kontakten til hjertet også gang i tankeplanet som måske sender nogle billeder op til bevidstheden om personer eller heste eller andet som man holder rigtig meget af.. I hvertfald vil de fleste fra en sådan guidning opleve et positivt skifte i den indre tilstand.

Og man er nu i kontakt med hjertet..

(Hvis du vil lære hvordan så deltag i de åbne meditationer der bliver afholdt i vandtårnet – læs om begivenhederne på facebook siden Aars Vandtårn v/ Christina Viderup Eriksen.)

Med øvelse vil man kunne mærke varmen og trygheden og det dejlige glade væsen som bor i hjertet blot ved at tænke på hjertet eller ved at holde hænderne på hjerteområdet – og at kunne skabe acces til dette som en altid tilgængelig kilde man har lige ved hånden er GULD værd! – Selvhealing!

Og med øvelse kan man så begynde at leve mere og mere med kontakt til de kvaliteter som man mærker fra hjertet. Lade det strømme ud i ens handlinger og valg og derved skifte mere og mere fra et måske mentalt og mere køligt rationelt afsæt til et mere kærligt afsæt i livet. Når vi gør det er vi andelredes varmere imødekommende og det skaber også muligheden for at tiltrække andre typer af mennesker og oplevelser som mere matcher hjertets grundlæggende varme og glæde.

Man kan også begynde at snakke med sit hjerte og spørge sit hjerte hvad der er det rette at gøre i visse måske udfordrende situationer og her vil man opleve at hjertet har helt andre fredelige harmoniske overbærende tolerante løsninger end hjernen indimellem kan komme op med selv fra den største fornuft fra hjernen vil hjertets mulighed altid være varmere og indeholde mere empati og ja, kærlighed til situationens outcome….

I morgen kan du læse lidt mere videnskabeligt om hjertet og harmoni og hvad det egentlig er der sker på det fysiske målbare plan! Bare rolig det bliver ikke kedeligt! – Det er nemlig ret vildt og oplysende!

 

Jeg sidder i dette øjeblik stadig på min stol – indadvendt i fokuseret råd med mit hjerte og nu på andet døgn på mit retræteophold. Og jeg skriver jo disse artikler til dig nu – FØR jeg tager på retræte så mine tanker lige nu går med spænding på hvor jeg mon er henne i det indre univers om 3 dørn…
For når vi fokuserer på noget så vokser det. Det vi giver vores fokus til er det som bliver stærkere og stærkere – så hjertetfeltet i denne afdeling efter 3 døgn med fokus på at bryg´de igennem til dybere og dybere lag af hjertet ja…. det må da være ved at nå nogle helt særlige højder.!..

At tage tid ud af livet til bevidst at vækste kærlighed er en lækker prioritering i min optik og jeg holder af at jeg har lært at tage vare på mig selv på den her måde! Og jeg glæder mig til at arbejde fra et endnu dybere sted i hjertet når jeg vender tilbage til mine heste og mit vandtårn! Vi ses i næste uge! Kærligst Christina

 

Gem