Sindet er powerfuldt.

Det vi tror på fastholder vi. Godt som skidt. Gode overbevisningen der producerer tryghed og tillid overfor omverdenen og indadtil overfor os selv. Men også de svære overbevisninger. Der hvor vi skaber afstand til omverdenen eller os selv fordi vi er bange, har lært noget hårdt om livet eller mistet tillid til vores egne sikkerhedsmæssige og tryghedsmæssige evner.

Sindet er powerfuldt. Og en maskine der fikserer os i vores eget mindset. Holder os i nærheden af livet på en måde der ser ud fuldstændig, som vi tror på det er.

Højnes sindets tankemæssige kvalitet så Højnes livskvaliteten også. Men det sker ikke bare af sig selv. Gamle svære oplevelser som har skabt overbevisninger om livet, der ligefrem former vores tænkemåde og adfærd som mennesker, er begravet i de aller inderste områder i hjernen. I områder der arbejder mere refleks baseret og som har power til ret let at overskrive et forsøg på bare at skabe mere glæde ved at tænke mere positivt.

Derfor falder mange tilbage i de mønstre de prøver så hårdt på at forlade, uanset om det er et ønske om at ville være mere positiv, bruge færre penge, have mere selvtillid, tabe sig og spise normalt, stoppe misbrug osv.

De dybtliggende spor skabes ud af erfaring der har en kropslig sanselig side og en følelsesmæssig erfaringsmæssig komponent og så et forståelses / tanke opfattelses aspekt.

Og hjernen beholder dem, de negative oplevelser og deraf spor i hjernen, fordi det er dyrt købt erfaring! Om livet, om sikkerhed og om risiko.

Forsvars strategier som fx ikke at have tillid til sig selv eller omverdnenen sikrer afstand! Og med afstand, undgåelse af en bestemt type risiko. Det gælder også for heste i øvrigt. Og det er bare ét eksempel på en dyrtkøbt overbevisning som ligger på lager inderst i krybdyr hjernen og som konstant aktivt spiller en underliggende følelsesmæssig afstands melodi som vi så kommer til at “svinge samme med” og “ha det som”.

Gamle eller dybtliggende svære erfaringer der har skabt et stort og negativt indtryk og en fastlåst overbevisning om noget – kræver altså en del klog tilnærmelse og arbejde, hvis det skal ændres.

Man kan ikke bare holde op. Ikke bare springe ud af det. Ikke bare lade være eller gøre noget andet fra nu af. Ikke med de inderste ting. Ikke med overlevelsesnæssige strategier der er købt dyrt med erfarings smerte.

Man skal vide noget om hvorfor psyken gør som den gør. Og se på sig selv med den viden.Og man skal have luft til og for fortællingen og se den i et lys hvor den kan bæres bevidst og okay med hjertet.

Tingene skal rummes i andre kapaciteter end det frygtsomme nervesystem og sindet alene. Hjertet må træde til. Kærligheden må ind og arbejde med det skete.

Kærligheden man kan have for sig selv

Ofte er der også en eller anden livslæring i oplevelsen, uanset hvor bister den har været – som forvandles til livsvisdom, mere stærk kærlighed, forståelse for grænser, lærdom om det at være menneske, øget forståelse, overbærenhed osv. Som det kan betale sig at få med fremad i livet og som man har “fortjent” at få med sig.

Af alle disse grunde starter et arbejde med terapi, healing og processer med mennesker og heste – her hos hestemennesker.dk, med en psykologiske basisuddannelse. Nemlig EquineTorch mentoruddannelsen.

Og en del af det forløb handler om at forstå hjerne og kroppen og nervesystemet. Og så er man rustet til at forstå sig selv langt bedre for resten af livet. ❤️ Og til at takle de dybtliggende gamle strukturer.

Uddannelsen er klar til dig, hvis du er klar til den! ❤️ Der kræves ingen anden forudsætning end at du er mindst 18 år gammel og har mod på at arbejde med din egen livshistorie.

Skriv en mail til Christina på hestemennesker.dk@gmail.com om optagelse. Vi går igang til april.

Lyt også til et netop udgivet interview med Line Bonde og jeg om heste og livfuldhed inde på diverse musiktjenester lige nu, under Den Alternative Hest – fx her på Spotify https://open.spotify.com/episode/1Hqo2wNa7SNViv0n5cKfBM?si=Nk40LrxvRz-j0iR8l6VrJw&utm_source=copy-link.Det ligger også på ITunes og andre platforme.

God fornøjelse ❤️

Christina Viderup Eriksen