Nu har du læst en hel masse om den psykiske Centrering. I forvejen ved du måske at den fysiske balance og centrering er vigtig i forhold til ridning – men den fysiske balance er også påvirket af vores psykes tilstand og jo mere ude af balance vi er psykisk desto sværere er det at bevare en fysisk smidig – løsgjort og afspændt, balancere krop. 

Arbejdet med centrering er et centralt forståelses begreb indenfor EquineTorch.
Når der er centrering låses blokeringer op og der er FLOW.

Flow oversat til noget fysisk svarer til bevægelsesfrihed – det at psyken ligesom kroppen kan gøre noget let og harmonisk og det er noget vi mennesker gerne vil have i livet, og ikke kun i samspillet med heste. Det er nemlig herigennem vi finder oplevelsen af – Det Gode Liv.

Arbejdet med Livskompasset som mentoreleverne kan lære om på overbygningsuddannelsen EquineTorch Method Practitioner, handler om at kunne identificere blokeringer og ubalancer og så at finde frem til hvad det er der skal forløses eller bevæges for at genfinde flow og balance. På det psykiske plan.

For at forstå Livskompasset helt må man altså først have den her fulde forståelse af hvordan verden ser ud når den er ægte harmonisk. Man må have lært at kende forskel på ægte kærlighed og andet man gør for at bevare relationer eller undgå ubehag- som er vores socialiserings strategier. Man må have tænkt over hvor meget man lever sit liv indenfor sådan som man vitterligt ønsker det skal være. Så der langsomt kan begynde at opstå nogle orienteringspunkter imellem ønskescenarier og så det man gerne vil navigere væk fra.
I dette arbejde med at lære sig selv og sit liv at kende begynder man også at opøve en evne til at skelne følelser og harmoniske og disharmoniske tilstande fra hinanden.

Hvis vi skal have lidt ideer til hvordan sådan et døgn kan leves harmonisk så er det noget af det heste kan hjælpe os med, fordi de grundlæggende er så harmoniskabende og harmoni søgende som de er.

Når heste har det godt og lever et liv med et tilpas stimulering og i et sundt og trygt miljø vil de vandre rundt som sande kraftværk der oser af harmoni. Det er derfor vi mennesker ofte kan få det helt godt ved bare at færdes blandt heste helt uden at det nødvendigvis indebærer ridning. Deres daglige vaner med at pleje og vedligeholde deres organismes tilstand er en stor praksis i at bevare og pleje en harmonisk tilstand.

De små blunder mange gange i løbet af en dag hvor alle spændinger slippes til et meget afspændt leje, sover dybt et par gange i døgnet, løber sig en tur og får kredsløbet igang, nusser og klør hinanden og bliver tæt sammen.

Og vi mennesker kan lære en del af det. For hvor stort et fokus har vi egentlig på sådan ægte trivsel i vores hverdag? Hvor mange gange i døgnet vælger vi aktivitet eller mangel på samme til fordel for nervesystemets behov for at koble fra og spænde af?

Hvor ofte i løbet af en dag plejer vi vores hjerte og følelsen af at være tryg tilknyttet andre mennesker, dyr og steder i vores liv? Hvor meget får det lov til at fylde? Hvor ofte splitter vi ikke vores energi i flere samtidige aktiviteter så som at være sammen og være på telefonen samtidig?
Mon vi får været sådan ordentligt sammen af det? Mon hjertet føler sig elsket og får givet sin kærlighed videre til dem man har nært?

En af vejene til mere harmoni i hverdagen starter med at gør sig tanker om hvordan man rent faktisk ønsker at leve sit liv hvis det skal være harmonisk (og harmonisk er ikke = fravær af alt det sjove! Det betyder bare at der er en indre og ydre balance i tingene)

Hvad er det man gerne vil gøre plads til? Og opleve i sit liv? Og så skal man huske at når man stiller sig selv sådanne spørgsmål så er det altid hjernen som svarer først! Og hovedet TÆNKER lynhurtigt lige nogle billeder over aktiviteterne og visualiserer sig til det hele på et splitsekund imens hjertet skal mærke aktiviteterne og føle forskellene og kroppen have tid nok til at omstille sig til at være i det hele imens.

Så det hjernen tænker kan tage 20 minutter har måske i nervesystemets og hjertets virkelighed brug for 2-3 timer.
Det er værd at have med i planlægningen af det perfekte liv 😉
Se blot på hestene og hvor ofte de vælger afslapning over aktivitet…

Det kan være svært at sætte ord på følelser og indre tilstande men det er igennem undersøgelsen af det indre at vi lærer og selv at kende. Og heldigvis er det faktisk sådan at dette sprog for den indre virkelighed kan trænes! Imens man gør det bliver man klogere på sig selv og på andre mennesker og man udvider sin bevidsthed i det hele taget og får mere og mere indre frihed til at være den dybeste essens af det sjælelige væsen man nu engang er.

Og det er her – fra Golden Zone at vi mødes med hestene om den samme varme kærlige hengivne og kraftfulde væren! Herfra et kærligt tak fordi du har læst med og så skal du ikke snydes for tilbudet om at komme med på EquineTorch mentoruddannelsens basisdel på Fyn og her i Jylland! Hvor vi netop tager fat på det her smukke indre arbejde.

Du kan læse om Fyn holdet her og om holdet der starter op i Jylland her!

Og Hvis du tilmelder dig inden 5. januar får du altså 4000 kr i rabat!

Håber vi ses på indersiden af dig og dit liv! 😊 Kærligst Christina og hestene.