Heste og tantra.. 😳
Hvad har det lige med hinanden at gøre? 🤨

Indenfor Tantra skabes der en kontakt med kroppen som er frivillig. Kroppen tilbydes og inviteres ind i berøring og nydelse som den kan finde lyst til at vågne til og mærke på.

Hvis ikke kroppen ønsker at vågne til berøringen måske fordi den er træt, eller måske utryg – ja så stopper man. Lytter. Respekterer..

Der sker kun en udveksling imellem en giver der gerne vil give og en modtager der gerne vil modtage. Og det er på alle plan: krop, sind, energi…

Hvis kroppen finder tryghed og nydelse ved berøringen og går på en sansemæssig rejse ind i at flyde sammen med og være i den fulde udfoldelse af nydelsen, så vil energien vokse i hele kroppen. Dels fordi kroppen åbnes for energi gennemstrømning og dels fordi den lystfulde seksuelle energi er den måske mest opladende og energi intense strøm vi har.
Lyst fylder mennesker op med livfuldhed, sanselighed, bringer opmærksomheden til nuet og et menneske ind i livet med glæde og åben hengivenhed til livet.
Skrevet her med ord kan det blive fladt i forhold til hvordan det er at være i!
Det er nemlig fantastisk!

Samme effekt omkring der at åbne kroppen op for at modtage og slippe spændinger, er der i “bare en almindelig wellness massage”.

Kroppen inviteres til at være i berøringen og tage imod og energien vil støttes til at vokse, lade op, gør os mere positive og harmoniserer et menneske fra inderst til yderst i bedste fald.

Fra sådanne kropslige “ja tak” tilstande er der bare en stor åbenhed og lyst til at være med! Til at være TIL STEDE.

Forbehold er der givet slip på, gamle negative erfaringer der sidder som kropslig cellehukommelse eller hukommelses bidder i sindet, vil måske dukke op undervejs men kan slippes i en bevidst forholden sig til dem og given slip ind i nydelse igen.

Så hvad har det med heste at gøre?

Energi er energi. Uanset om det er i et menneske eller i et dyr. Hvis vi oplever noget godt og lever godt så bliver krop sind og energi positiv, åbent, modtagende, givende og udvekslingen er fuldkommen, og helhedsorienteret.

Hele væsnet gider godt være i situationen med hele sig. Og der er energi til stede! Til aktion, til leg og til opdagelse.

For heste forløber skiftet imellem negativ til positiv ladet ret spontant og flydende.

De fastholder ikke i helt samme grad, nærhed til en negativ indre forventning om noget negativt, som vi mennesker kan gøre med vores negative livs overbevisninger, hvis bare omgivelserne ikke holder hestene fast et sted der ikke er godt for dem.

Sagt på en anden måde. Vi mennesker kan være i fantastiske omgivelser og hænder, men på baggrund af negativ erfaring afvise og holde os ude af at “gå med ind i” det skønne der er til stede.

Det gør dyr ikke på samme måde. De skifter når de parametre som er negative, skifter. HVIS de skifter for good.

Heste er meget mere “spontant” forbundne med deres omgivelser og forandringer her. Fordi deres hjerner er lidt anderledes end menneskers.

Heste er meget følsomme og derfor registrer de det, så snart der sker et skifte i omgivelserne som ændrer på deres tilværelse også.

Et eksempel kan være hvis jeg kommer ud til en hestesession og sætter ord på for hesten at den ikke har det så godt lige nu, måske mangler lidt energi og deraf lidt mod og selvtillid – men stadigvæk skal klare et krævende ridehesteliv.

Så snart hestens menneske følt og rummet forstår og erkender hestens tilstand fra sin egen krop og tager informationerne ind – og forholder sig nært til det hele – så opstår der en mulighed for et skifte for hesten!

Fordi i det øjeblik får informationerne betydning for mennesket. Og når det sker løfter vi med – overfor hinanden.

Måske har der været kampe på ridebanen eller negativ adfærd på folden som har skabt ærgrelser i mennesket – og når det bliver forstået hvorfor, så slipper den negative fastlåsning og bindingen til den negative fortælling om hesten og det ændrer hele energien.

Mennesket åbner, modtager hesten i sit indre – og så kan hesten åbne, fra det plan hvor den nu er. Og skal ikke som ellers prøve at leve op til mere end det.

Og på den måde er der ligheder imellem Tantra og heste! 😝

Til tider kan det jo være svært lige at vide hvad det er hesten bærer på eller har af udfordringer og derfor svært at tage det ind og føle det som erkendelse i menneske partnerens eget væsen – og dermed kan energien ikke skifte..

Når to væsner formår SAMMEN at bære for og med hinanden, så kan der skabes gennemstrømning igen i et ellers fastlåst, måske såret, måske utrygt system.

Det er relationel gensidig healing. ❤️
Og den slags foregår imellem mennesker.
Imellem mennesker og hunde, heste, katte, osv. Imellem køer og katte, heste og hunde osv.
Så snart der opstår en kontakt, en følt åbenhed og forbindelse imellem de to og så snart vi gør os villige til at bære hinanden i hjerte, krop og sind – så sker der synergi og tilsammen får vi mere energi end det to enkeltstående har til rådighed. Også selvom vi er adskilte rent fysisk.

Er der en forbindelse i energi, tanker, følelser, hjerte – så er der synergi og større åbenhed og gennemstrømning end hvis man er alene.

Så Tantra og heste? 🤔

Har det til fælles at gensidig åbenhed, følsomhed overfor hinanden og et mindset der er mere optaget af at tilbyde kærlighed i alle dets afskygninger end af at få og tage og ikke stå i gæld – det inviterer til en større gennemstrømning!
En gennemstrømning der lader os op og efterlader os varme og kraftfulde.

For mig er det et interessant perspektiv på samvær sådan helt generelt! Og der hvor jeg arbejder lige nu med mig selv. En arbejdsfase jeg ønsker at være i resten af mit liv. ❤️

Fra kærlighed og livfuld opladethed ❤️

Og med et PS om at du kan finde et interview med Line Bonde og jeg om heste og livfuldhed inde på diverse musiktjenester lige nu, under Den Alternative Hest – fx her på Spotify https://open.spotify.com/episode/1Hqo2wNa7SNViv0n5cKfBM?si=Nk40LrxvRz-j0iR8l6VrJw&utm_source=copy-link

Christina Viderup Eriksen