Psyke - Krop - Sjæl - Intuition - Ansvar - Følelser - Identitet - Roller - Bloringer - Frihed - Adfærd - Bevidsthed - Grænser - Kraft - Klarhed - Sammen - Isolation
Indersiden af heste & mennesker
Tips

Prøv at vende den samme vej som hesten.

Forestil dig at du befinder dig i et rum med en anden person.
Der er kun jer to i rummet og nu er det meningen at i skal undersøge hvordan det føles forskelligt om i står ved siden af hinanden og ser lige frem for jer, i samme retning eller om i står overfor hinanden og kigger PÅ hinanden.

Når vi samtaler med andre befinder vi os ofte i en situation hvor vi ‘står’ overfor hinanden.
Den ene siger noget, den anden svarer og sådan skiftes man.
Rent ‘energimæssigt’ og for nogen også følelsesmæssigt da gør det noget ved rummet imellem os at fokus er rettet ind imod hinanden. Det er mere tæt og koncentreret og selve energien er vendt ind i hinandens rum og for nogen kan det endda føles intimiderende.

Står man derimod side om side med fokus i samme retning, fremad foran sig – Så fjernes en del af presset, den sårbare forside kan åbne sig ud i rummet foran og det kan være nemmere at slappe af og trække vejret samt at føle at der er tid nok til at tænke før man svarer. Hvis man er en smule utryg føles det befriende at få oplevelsen af at have sit rum uden indtrængning, selvom man deler omgivelserne med andre. Det kan være her man starter når man skal øve sig i at være okay og sig selv i selskab med andre; med siden til – evt i gang med et fælles projekt som kan bære blikkets fokus i stedet for at det hviler på een selv under hele samværet.

Og hestene kan opleve noget lignende.
Ofte står vi og kigger PÅ vores heste og holder øje med hvad de laver, vi tjekker hvor hurtigt de går, hvilken vej de går, om de lytter til kommandoer, om trensen passer, om pelsen er fin der.. om kroppen bevæger sig ok, og der er balance, om dækkenet sidder ordentlig og tit kigger vi også bare på dem for at kigge på dem, fordi de er smukke og spændende at kigge på..

Hestene lærer som regel at finde sig i det, men der sker  noget som forandrer et eller andet hvis man begynder at øve sig i at kigge samme vej som heste i stedet for hele tiden at kigge PÅ hesten. Især hvis man også kan få det som en følelse nede i kroppen – at være i gang med noget sammen, om ikke andet så at tilbringe øjeblikket, sammen.

Fysisk sker der det at vi ‘holder op med at holde øje med hesten’. Der sker også det at hesten får sit energirum tilbage – hvilket kan svare til når vi i en samtale er færdige med at have en udveksling og tier stille og laver noget andet. Så får man lige fred..

Udover det fysiske, så sker der også noget med os mennesker, rent mentalt som også hesten registrerer når vi begynder at tænke over hvilken vej hesten ‘vender’ og så øver os i at vende samme vej.
For hjernen, der gerne vil kontrollere hvad hesten laver, for at føle sig sikker, bliver nu sat ind i en øvelse hvor den er nødt til at øve sig i at være okay med at slippe hesten af syne (et øjeblik) og med øvelse vil det at vi trækker vores fokus lidt væk fra hesten også øve os i at genfinde vores eget energirum når vi er i selskab mes hesten – og så blot hvile dér i stedet for i den visuelle kontrol af hesten.
Det kan blive til en øvelse i sam-VÆREN.

Det træner vores evne til at give slip på hesten, fysisk og mentalt og flytter os til den nye udfordring det kan være at hvile i blot at dele tid sammen –

Et ‘projekt’ som for hesten er selve livet.

Så hvis du synes det lyder spændende så observer dig selv de næste par dage når du er sammen med din hest: Og læg mærke til hvor meget du kigger PÅ hesten og prøv at mærke efter hvad der sker når du giver slip på hesten og trækker dig ud af hestens energirum og over i dit eget igen. For nogen er det dejligt og giver plads til ro og for andre giver det plads til utryghed og uro at at slippe det hårde arbejde med konstant at holde øje med hesten. Det afhænger af hvordan det er for dig at vende tilbage til dig selv. – Måske er der noget arbejde som venter her – måske er det alt hvad du i virkeligheden har længtes efter.

%d bloggers like this: