Hestemennesker.dk
Featured Image

Opstaldning i vandrefold

Hedegaarde Hesteterapicenter har mulighed for at tilbyde opstaldning til nøjsomme ponyer og heste som vil nyde gavn af foldsystemer der inviterer til bevægelse og initiativ fra hestene i løbet af deres døgnrytmer.

Derfor er stedet særligt egnet til heste og ponyer med stofskifte udfordringer, forfangenhedsproblematikker eller som let bliver for tykke og inaktive.

Hestene på stedet lever i løsdrift i en samlet og harmonisk flok på max op til 8 individer og de fodres efter vejret altid udenfor eller indendørs med wrap 3 gange om dagen og fri adgang til godt halm. Med i prisen er Salvana vitamin/mineral sticks, daglig tilførsel efter hestens vægt/størrelse, samt fuldpasning alle ugens dage.

De har mulighed for at gå hjemme ved ejendommen hvor der forefindes staldområde og vandingsanlæg samt en større jordfold.
Ad vandrespor kan de gå ned i en nærtliggende skov og her er også et lille område med bare en smule græs, der motiverer hestene til at bevæge sig imellem staldområde og skovområdet ofte flere gange dagligt.
Her er et kontinuerligt fokus på at udvikle hestenes daglige leverum mod at være til en vis grad både krævende og interessante – så hestene skal bruge deres instinkter aktivt, være intelligente og psykisk vågne og så de udvikler fysisk vedligeholdelsesmæssig grundstyrke og udholdenhed.
Dette, giver hestens ejer fornøjelsen af en hest der altid har en ret god fysisk og psykisk grundform og som er vant til at bruge hovedet og være udsat for det “nye” hvilket gør heste mere dagligt psykisk velstimulerede og mætte og derved også rolige og stimuli robuste.

Hedegaarde Hesteterapicenter er etableret foråret 2021 og under opbygning og i løbet af året forventes der at blive anlagt 20 x 40 ridebane samt flere områder føjes til nuværende vandreområder.
Der vil ligeledes blive etableret en mindre riderute igennem skoven med varieret terræn – som godt kan bruges nu – og udendørs og indendørs opsadlingsområde/ hyggeområde, samt aflåst sadelrum. (P.t. skal udstyr placeres i eget sadelskab). Der kan forventes en lille prisstigning svarende til stedets fasciliteter fra januar 2022.

Stemningen er uformel og hyggelig og både hestens og menneskers trivsel er i højsæde. Der er en del ridemuligheder i det naturskønne område, langs vej og marker.

Hedegaarde Hesteterapicenter er et sted hvor der generelt tænkes i nye baner overfor heste og menneskers samvær og samarbejde.
Desuden kommer der en del hestemennesker til stedet og modtager terapi og coaching med egne eller stedets heste. Stedet huser også EquineTorch mentoruddannelsen og derfor er der jævnligt elever på uddannelse og kurser indenfor faget. Der er også en årlig retræte for voksne i sommerferien ligesom der indimellem vil være projekt og træningsheste på stedet.
Der tilstræbes så vidt muligt gode rutiner og en stabil flok i vandresystemet og uden stor udskiftning af stedets fastboende heste.

Her følges en fælles strategi for ormebekæmpelse 2 gange årligt i april og oktober måned samt vaccination/revaccination (betales separat) og der er mulighed for at indgå i den årlige tandeftersyns ordning hvor der kan være mængderabat.

Der kan tilkøbes

  • Dækken af og på i overgangsvejr / sæson (150 kr. pr. måned)
  • Special foder tildeling hvis hesten skal have andet end det der følger med (150 kr. pr. måned)
  • Soignering, Hesten strigles, hove renses, vask af ben ved behov (20 kr. pr. gang)
  • Træning: basistræning til hesten fra jorden: den pålidelige glade kompetente hest (1000 kr. pr. måned med 2 sessioner om ugen)
  • Behandling: Massage, healing, telepati (500 kr. pr behandling alle værktøjer anvendes hver gang)
  • Terapi og samarbejdslektioner imellem hest og ejer, med Christina (særpris for stedets brugere 500 kr. pr. gang)
  • Terapeutisk træning til heste med fysiske og eller psykiske udfordringer herunder terapeutisk longeterapi med fokus på korrekte biomekaniske fremgangsmåder, positive indlæringsmidler samt intrinzen (1000 kr. pr. måned med 2 sessioner om ugen).

OPSTALDNINGS PRISER:
2021 – december 2021

PONY: 1, 2, 3’er ponyer, islændere o.a 1050 kr. pr. måned incl. moms
HEST: 1450 kr. pr. måned incl. moms.

OPSTALDNINGSPRISER 2022
Pony: 1700 kr.
Hest: 2200 kr.
Alt incl. og med fuldpasning.