Masser af hestemennesker bøvler med rideangst eller usikkerhed sammen med heste! Og det betyder at det er langt mindre nydelsesfuldt at bruge al sin fritid på heste – end det kunne være! I stedet er man måske ærgelig. På sig selv. På sin hest. Og man føler sig som en fiasko, samtidig med at man bærer rundt på en skrøbelig usikkerhed inden i som faktisk, mindst af alt har brug for at man vender sin vrede og hårdhed indad imod sig selv…

Alle former for angst eller usikkerhed er intet mindre end et kald til at arbejde med sig selv. Og dette arbejder handler langt mindre om at komme væk fra frygten (som mange ellers tror og prøver på) nej, i stedet handler det om at stoppe op med at løbe væk fra sin frygt, møde den, mærke den, lære den at kende, tage sig af den, finde ud af hvad den har på hjerte, – og lære hvordan man fremover har sin sårbarhed og sin skrøbelighed med sig som en lille smuk indre diamant af følsomhed – i stedet for at se den som en blyklods man måske skammer sig over.

At arbejde med utryghed, usikkerhed og angst er dybest set et kald til at vende endnu mere hjem i sig selv og at opøve en bedre og stærkere forbindelse til sig selv – være mere nærværende overfor egne følelser, stemninger og behov i livet. Og denne udvikling stopper ikke ved stalddøren. For selvom frygten kan vokse sig stor blandt heste så er det et og samme nervesystem man befinder sig i uanset om man er i en stald eller om det er mødet med familien hos sure tante Olga, eller ved lønforhandlingssituationen at man mærker usikkerheden gnave.

Det handler nemlig om at oparbejde en stærkere fortrolighed med sig selv – blive mere omsorgsfuld overfor sig selv, værne om egne grænser og at tage sig selv alvorligt og kærligt nok i livet.

Gaveregn på hestemennesker.dk
I disse dage får du, her på hestemennesker.dk 4 gode råd – eller regler du bør overholde hvis du skal overbevise dit nervesystem om at det gerne må give slip på angsten igen, for du har styr på situationen!

Måske kan du ligeledes have glæde af at læse følgende artikler:

 

1. Hvordan slipper jeg af med angsten?

2. Samarbejd med kroppen, den er din ven!

3. Er du ond ved dig selv?

En anden god artikel at læse som hjælper dig til at genetablere jordforbindelse, der modarbejder angst – kan du læse HER – Jordforbindelse, hvad er det og hvordan får jeg fat i den pokkers jord?!

REGEL NR. 3 VÆR I KONTAKT

Her kan du høre om regel nr. 3 der netop handler om at komme i kontakt! Forblive i kontakt – og værne om at bevare kontakten! Forstyrrelser er ofte årsag til når tingene går galt – og mange er slet ikke bevidste om at de bør koncentrere sig om hesten HELE TIDEN når man håndterer den. Og særligt hvis man er usikker i forvejen fordi så er usikkerheden også en kæmpestor forstyrrelses faktor for ens kontakt til hesten.

Så hold blikket på bolden og forbliv i kontakt! – Kontakt er både en mental og en kropslig ting. Hjernen skal forblive fokuseret på kommunikationen med hesten og det man nu laver og samtidig skal man som menneske have kontakt til sin krop, sine kropslige fornemmelser, følelser, og tilstande så man kan administrere samspillet med øje for hvordan nervesystemet påvirker kroppen – der jo sladrer til hesten hele tiden om hvordan man har det…