Masser af hestemennesker bøvler med rideangst eller usikkerhed sammen med heste! I disse dage får du, her på hestemennesker.dk 4 gode råd – eller regler du bør overholde hvis du skal overbevise dit nervesystem om at det gerne må give slip på angsten igen, for du har styr på situationen!

Det gælder om at være ærlig overfor sig selv!
Nænsom!
Lytte til kroppen, mavefornemmelsen og at give sig selv den tid og plads der skal til før trygheden kan indfinde sig igen. Tålmodighed er en dyd – så giv slip på forventinger til dig selv! Træk vejret og accepter at du står midt i en udviklingsmæssig udfordringer som har trængt sig på og som du må tage på dig, – at tage hånd om på en selvkærlig måde. Jo tidligere på kan tage opgaven til dig på den måde – jo før kommer du igang med at forandre din situation.

Hvis man er blevet utryg sammen med heste, enten for at ride eller bestemte situationer eller andet så har man måske både en konkret træningsmæssig udfordring med hesten som man bør få hjælp til eller arbejde med PLUS man har fået en indre udfordring som handler om at få ro sit eget nervesystem igen, så man kan håndtere heste uden at være bange!

Al form for usikkerhed eller angst som det også kaldes udtrykker et behov for at få genetableret en indre sikkerhed. Og hvis det overhovedet skal være muligt skal man være så god ved sig selv at man sørger for at overholde disse 4 regler! Usikkerhed eller angst er IKKE en fjende der skal nedkæmpes, men en indre samarbejdspartner der i virkeligheden har både noget på hjertet og noget at lære dig.

Rigtig god fornøjelse! Og husk at hvis du ikke selv har værktøjerne til at komme videre så kan du booke hjælp herigennem hestemennesker.dk – både igennem individuelle sessioner, forløb og træning til din hest.

Måske vil du også kunne få rigtig god nytte af de mange artikler om emnet her på siden:
Artikler der hjælper DIG. 

1. Hvordan slipper jeg af med angsten?

2. Samarbejd med kroppen, den er din ven!

3. Er du ond ved dig selv?

En anden god artikel at læse som hjælper dig til at genetablere jordforbindelse, der modarbejder angst – kan du læse HER – Jordforbindelse, hvad er det og hvordan får jeg fat i den pokkers jord?!

Og til arbejdet med hesten der er utryg eller seperationsangst:

1. Angst hos heste – sådan her kan det se ud

2. ved seperationsangst eller uro hos hesten, hvor kommer den fra?

3. Hvordan man opbygger sin træning af den urolige hest!

REGEL NR 2 – LÆR AT BRUGE SPÆNDINGSSKALAEN!

Spændingsskalaen skal hjælpe dig til at orientere dig i de situationer du befinder dig i. Du bliver mere skarp på hvordan du i virkeligheden har det og om det er et godt eller skidt tidspunkt at gøre det ene eller det andet sammen med hesten. HVIS man har en sensitiv hest der måske tilmed kan være usikker selv, så er det vigtigt at man som minimum har ro i sine egne nerver! Ellers er det hele næsten forudbestemt til at gå skævt.
Ved hjælp af spændings skalaen lærer du at se dit selv og din hest med mere kompetente øjne og at vurdere hvad i er i stand til fra øjeblik til øjeblik. Det kræver blot øvelse at blive god til at fornemme hvorhenne på skalaen i begge er, og ALLE kan arbejde med at f en fornemmelse for de forskellige trin.

Lær om spændingsskalaen, der både kan bruges i arbejdet med heste og til dig der selv er bange – her: