Sådan foregår en hestesession med mig, hos dig og din hest.

🍁 HVIS SESSIONEN HANDLER OM NOGET IMELLEM JER…

Hvis du har bedt om at få en session fordi der er noget i jeres samspil som kurrer, så foregår en session altid sådan at vi griber fat lige fra begyndelsen af med at undersøge hvad der foregår, hvordan hesten ser ud, hvilken adfærd den har, hvad det gør ved dig når hesten udviser denne adfærd, hvad der sker i dig på tanke og føleplan.

Jeg hjælper dig til at finde ud af hvad hesten fortæller med sin adfærd og jeg hjælper dig med at møde den oplevelse inde i dig selv. Med at rumme det – og føle det igennem.

Det er det primært arbejde som du skal gøre. At føle tingene igennem og på den måde måske blive klogere på hvad det vil dig – det der sker imellem jer.

Jeg tager alt hvad hesten siger alvorligt.

Der er ikke noget jeg ignorerer. Jeg gør mig umage for at opdage det hele, enhver lille deltalje. Jeg mærker helt i det aller første visuelle møde efter, om hesten har et ja eller et nej overfor overhovedet at være med. Og hvis det er et nej, er det vores udgangspunkt.

Mange heste siger egentlig -nej- til os og viser det ved ikke at komme når de ser os på folden eller ved at kigge væk, eller gå hen til en af de andre heste og forsvinde imellem andre når den ser os. Og hvis det sker så er det de første kostbare informationer og der kan være et hav af meget kærlige grunde til at hesten gør det.

Måske afspejler den et nej som hestens mennesket udviser overfor sig selv og lever sit daglige liv i – inden i. Det sker ofte. Og det giver en bestemt klang i os mennesker som er ubehagelig. Overfor os selv. Og som der er gode grunde til at opdage og tage kærligt hånd om.
Måske udviser hesten et nej overfor at ville bære os mennesker i vores inderste væren, hvis vi er knuste derinde…
Fordi hesten ved at der skal ændre kræfter til – flere kræfter til – og et møde i mennesket med sig selv først og andre mennesker. Fordi hesten ved den ikke KAN hjælpe.
Og når den ved det, så prøver den ikke alligevel. Heste gør kun de ting som føles som hele.

Uanset hvad, så har jeg aldrig nogensinde været i en eneste hestesession hvor der ikke er sket afgørende nye og anderledes ting end der plejer, med hesten – så snart den opdager at vi nu lytter til den. Fuldt ud og selvom det er umiddelbart ubehageligt det vi så oplever der.
Der sker noget med det samme hesten opdager at vi bruger de informationer den giver og ofte står hesten, helt usædvanligt klar ved leddet når jeg dukker op med hestens menneske, fordi den kan mærke min intention om at skrælle alt forvirring væk og hjælpe der hele ind til kernen af problemet. Mange hesteejere har været overrasket over det.

Hesten kan mærke når der er en energi til stede som forstår at hesten er klog og at den allerede arbejder FOR sit menneske, ved eksempelvis at vende sig bort.

Der er altså ikke noget hesten skal kunne på forhånd for at jeg kan komme og arbejde sammen med jer. Den skal ikke kunne være alene i stalden. Eller i et ridehus. Den skal ikke kunne være rolig og stå stille. Den skal ikke være glad og opsøgende. Den må være og have det præcist som den har det og det må du også.

Hesten og du er som i er som du kender jer bedst og så går vi igang lige der. Det er der arbejdet starter.

Jeg holder rigtig meget af når hesten er fri på folden og hvis det er muligt at arbejde rimeligt uforstyrret derinde uden at en anden hest måske forstyrrer det hele fuldkomment så er det et ganske fint sted at starte.

Og det kan være en lettelse hvis man har problemer med sin hest.

Så det kræver altså ikke noget særligt.
Og alt hvad der sker er vigtigt. Alt hvad du bærer og har oplevet op til dette øjeblik og som bor i dig som følelser der handler om hvem i er sammen, er vigtigt.

🍁 HVIS SESSIONEN HANDLER OM NOGET I DIG.

Hvis du på forhånd er fuldt og helt sporet ind på hvad problemet er og hvis du ved at det primært er noget der bor i dig (som fx. rideangst fra en tidligere hest eller at dine følelser koger op, eller at du er bange for din hest ikke holder af dig) så fokuserer jeg ofte det meste af tiden og vores arbejde på dig.

Alligevel er fremgangsmåden den samme. Hesten er fri til at sige hvad den vil og fri til at blande sig undervejs eller til at lade være.

Vi mennesker kan sagtens tænke at nu har vi ofret en masse penge på at få et dyrt besøg af en terapeut og så skal hesten dælme også være med – men hestene ved helt instinktivt hvornår det er væsentligt at de deltager og hvornår det er ligemeget om de er der eller ej.

De er ikke på arbejde for os hele tiden – alle timer i deres liv og de er ligeglade med om det har været dyrt 😀 Hvis de er sultne og vi har gang i noget der er vigtigt og de mærker det er fuldt og helt som det skal være – så kan det sagtens være de slet ikke blander sig.

Det er ikke fordi processen ikke er vigtig.

Det er heller ikke fordi at hesten ikke synes at dets menneske er vigtig. Heste er bare ikke moralske på den måde. De tager ikke hensyn til om nogen har brugt mange penge på noget de kunne ende med også selv at blive glade for.

De evner (heldigvis) ikke at tænke moralsk på den måde – til gengæld så evner de i at reagere på det sekund hvor de mærker et skifte i noget der er væsentligt for dem at støtte op om og så er de der.

Somme tider SKAL hestene netop også ikke lade sig involvere i sit menneskes svære følelser og proces fordi vi mennesker kan have brug for at opdage at vi er nødt til at gå ind i vores menneskerelationer og arbejde med det der er vores problem der – fordi det er her de er skabte, problemerne. Og derfor her healingen ligger. Den bedste måde at vise det på hvis man er hest er at holde sig udenfor.
Synes du ikke?

🍁 HVIS SESSIONEN HANDLER OM NOGET I HESTEN

Somme tider har i brug for et besøg af mig fordi i kan se jeres heste ikke trives.
I kan se der er noget galt.
Måske er hesten ikke glad.
Måske er den stresset eller har en adfærd som ikke er god for den eller for andre. Måske har I prøvet alverdens ting og ved at alt foder og udstyr og træning er så godt som det kan være og alligevel er der noget der ikke spiller, for hesten.

Når det er hesten der er det primære problem, så starter vi igen fra begyndelsen. Allerede så snart jeg ser hesten så fornemmer jeg hvad den giver udtryk for og det formidler jeg ret råt og direkte til dig.

Det gør jeg fordi at det er vigtigt at du føler så direkte som muligt hvordan din hest har det fordi du så netop er den person i hestens liv som har måske mest muligt chance for at hjælpe hesten. Og så skal du bruge alle de informationer du kan få om hvordan det er at være din hest.

Så du kan føle omsorg.
Støtte hesten.
Åbne dit hjerte for medfølelse.
Fordi der har hesten måske brug for fra dig.

Din hest har brug for dig! 🧡

Somme tider bliver hestens menneske virkelig ramt af at få at vide hvordan hesten har det og faktisk er det nogle gange sådan at det hesten bærer, som kan være chok, traumer, og lignende ubalancer – er noget der vækker genkendelse hos hestens menneske.

Også selvom man slet ikke havde tænkt tanken.
Det betyder at der simpelthen bliver åbnet for en gensidig mulighed for åbenhed ind i noget svært ramt sted inden i og når der er åbent kan tingene forløse sig med den rette støtte, omsorg og omhu.

Og det er min opgave. 🧡

Jeg arbejder altså altid med min form for empatiske telepati – med healing og med mine psykoterapeutiske egenskaber i en session. Og jeg arbejder både for dig – og for din hest. Selvom det er dig der betaler 😉

En session varer 2 timer og koster 1500 kr i hele DK.