Kroppen bærer på en masse budskaber til dig. En masse viden om dig selv og en masse informationer som er vigtige for dig i din egen HOLISTISKE LIVSMESTRING. Men ofte bedøver vi den med mad, sukker, stress, alkohol, stoffer, kager, shopping osv osv osv og hvorfor gør vi så det?

I artiklen herunder kan du læse om hvad kroppen bærer på for os.
Du kan læse om eksempler på hvordan man kan se at kroppen er i ubalance og hvordan det betyder at mere i os – end kroppen – kan være i ubalance.
Kroppen påvirker nemlig vores psyke – og omvendt.
Hvad vi kan finde af problemer i kroppen har som regel også en sammenkædning til noget i psyken. Derfor har vi behov for at få en helhedsorienteret værktøjskasse når vi skal hjælpe andre mennesker – eller os selv blive at blive sunde, stærke og glade!
Kort sagt; at opnå Holistisk Livsmestring!

På den nye mentoruddannelse får vi besøg af flere eksperter i kroppen: En sygeplejerske skal lære os om fysiologi, anatomi, nervesystemet og om hormonerne: En ernæringsekspert skal fortælle om kroppens benzin og en velafbalanceret kost. En personlig træner skal sætte fokus på vores behov for at røre kroppen og være aktive og finde styrke og modstandskraft igennem en aktiv livsstil. En kranio sakral behandler skal lære os om kroppens 3. puls, om veje til harmoni og lære os teknikker som kan afspænde eksempelvis Vagusnerven der har en stor påvirkning på vores krop og trivsel. En yogainstruktør skal introducere os for yogaens styrkende egenskaber og jeg underviser i kommunikationen med kroppen – samtale og forståelse af kroppens feedback fra energi, sanser og vævets tilstand og giver gode massageteknikker fra den fysiurgiske massørs værktøjskasse.

– og DET HELE bindes selvfølgelig sammen med hele det psykologiske fundament af personlighed, vores tilpasninger, tilknytninger, frygt, blokeringer, bevidsthed, mindfullness osv – så vi kan gå på opdagelse i hvor du IKKE når dine mål – og gøre noget ved det!

Undervisningen kommer hele vejen rundt i Livskompasset og berører derved ALT hvad der er væsentligt for at skabe forandring og trivsel hos mennesker!
Det er én lang holistiske omfavnelse – med et gedigent professionelt indblik i dig personligt som menneske og hvor du går fra forløbet med konkrete og brugbare værktøjer og en seriøs bunke ny viden om mennesker – fra inderst til yderst! Herfra kan du styre mod dine egne mål og indfri det liv du går og drømmer om og du kan starte dit professionelle virke som Mentor i Holistisk Livsmestring og Intuitivt Mentorskab.

Du opdateres til den nye vestlige psykospirituelle standart af
– NEED TO KNOW!

DAGENS STORE OVERRASKELSE !
Uddannelsen starter januar 2020 og frem til 31. oktober har du muligheden for at få en helt særlig early bird rabat og spare hele 10.000 kr!!

Det betyder at du kan komme med ombord på denne lækre grundige dybe fuldstændig fantastiske uddannelse til kun 24.500 kr!
DET ER UHØRT BILLIGT – Med den høje standart der gives på uddannelsen!
Men så skal du til gengæld være kvik på tasterne og booke din forsamtale snarest! Der er selvfølgelig også begrænsede pladser på denne rejse!
Book til psykoterapeut, og uddannelsesleder
Christina Viderup Eriksen
på hestemennesker.dk@gmail.com

(Beløbet kan betales over op til 17 rater med start måneden før uddannelsen og slut betaling måneden efter sidste modul. Prisen efter 1. november 2019 er 34.500 kr. )

Her begynder artiklen om holistiske fortolkninger af vor tids mange folkesygdomme og livsstilslidelser – og sådan som de kan opstå i kroppen.
Med tanke på diagnoser som depression, angst, ADHD, stress, diabetes 2, skader som følge af misbrug og usund livsstil mm.
God fornøjelse.

Vi mærker, hører, ser, lugter og føler os igennem verden med kroppens sanser og vores spejl-neuroner giver os evnen til at føle med i hvordan andre har det, med sansninger der opstår i vores egen krop.

I kroppen reagerer vævet og kroppens biokemi på vores trivsel og vores ubalancer, kriser og traumer der ikke forløses, bindes i nervesystemet og kan opleves i kroppen som fysiske symptomer så som smerter, sygdomme, træthed, eksem o.l.

Med kroppen udtrykker vi hvem vi er (hvis vi tør) og omverdenen giver os feedback tilbage på hvordan vi opleves af andre. Vi kommunikerer og lever med en grænse overfor andre og som vi skal føle os sikre og hele bag.

Kroppen kan dø og så dør vi ud af vores liv sammen med den, så derfor bestemmer kroppens overlevelsesinstinkter umiddelbart meget. De kan overtrumfe vores vilje med blokerende frygt mod at gå efter det vi drømmer om og det er op til hver enkelte af os, selv at finde styrken og smelte de indre forhindringer på vores vej.

Vores kropspanser udvikles helt tidligt i livet eller ved ubehagelige grænseoverskridende oplevelser, som et sikkerhedsværn imod verden.
Men samtidig kan det fængsle os i os selv. K
ropspanseret skal holde os i fysisk, psykisk og social sikkerhed.


Men det kan samtidig forhindre os for begrænsende i at udtrykke hvem man er som menneske, bevægelsesmæssigt men også igennem det personlige udtryk og følelser og vigtige reaktioner kan hæmmes.

Udadvendthed og tryghed i kontakt med andre kan fastfryses i generthed eller decideret social angst og vores seksuelle udfoldelse kan også blive holdt tilbage. Prisen kan være høj for det enkelte menneske.

Vi kan altså være taget til fange bag en skærm i vores egen krop og have svært ved at gå efter mål og udleve vores drømme. Det kropslige liv og udtryk blokeres.

Eller vi kan være kropsløse og mangle fornemmelse for vores fysiske og psykiske grænser, følelser og impulser fra kroppen.
Når man ikke kan mærke sin krop kan man heller ikke rigtig mærke når kroppen reagerer med et “ja” eller et “nej” til noget. Det betyder som eksempel at man kan komme til at lade sig invadere af andre psykisk og fysisk. Man registrerer slet ikke eller kun ganske svagt at grænserne bliver overskredet.

Måske får man også oplevelsen af at man er i vejen, fylder for meget eller ikke må beholde sine egne følelser, meninger eller vilje.

Kropsløshed” beskriver altså omvendt, en tilstand hvor man har svært ved at mærke dele af eller hele sin egen krop indefra og kropsløshed kan være roden til eller en del af mange neurologiske udfordringer så som angst og stress. Det er også ofte resultatet af ubearbejdet chok og traume. Derfor er der faktisk en hel del mennesker som bor i et nervesystem der som overlevelsesstrategi har ’tillært sig’ at undertrykke kroppens feedback til bevidstheden. Tabet af kroppen er stort men det er nødvendigheden også fordi oplevelsen af ubehaget eller med andre ord, den fysiske og psykiske smerte, minimeres og det er der behov for.

Mønstret kan fastholdes uophørligt hvis ikke der gøres noget ved det fordi kroppen har en “fastlåst opfattelse” af at det i virkeligheden alligevel er umuligt at sætte grænser eller at være sig selv. En sådan opgivende krop (og psyke) bærer en vis underspænding i vævet som med træning kan mærkes med fingrene og sanses i energien.

Når vi taber evnen til at mærke hvad der sker i kroppen, kan vi ikke så let mærke hvad vi føler, finde tryghed inden i os selv, mærke kontakten til os selv eller til andre.
Det kan give mange udfordringer både for os selv men også for andre i samspil med os.

Vi kan heller ikke ret godt administrere livet indenfor vores egne grænser og på en fintfølende måde sørge for vores egne fysiske og psykiske behov på en afstemt, balanceret og nærende måde.
Det kan vi ikke fordi vi skal have informationerne til at navigere efter, netop igennem kroppen og kroppens feedback til hjernen, via vores sanser.

Glæderne ved at være i live, ved at elske, skabe og mærke varmen strømme fra hjertet, den nærende glæde ved en plads i solen, samværet med mennesker man holder af, en god middag, – kan nu ikke helt så fyldigt nå igennem til opmærksomheden og elementer ved det at nyde livet, mistes. Tilstanden kan føre til en indre følelse af tomhed.

Når det sker kan sindet blive mere tungt og fyldes med meningsløshed og måske også en sorg, som netop kan være kernen i en depression.
Imens tomhed udtrykker en mangeltilstand er indre uro et andet symptom som mange mennesker lider af og hvor der er noget – men hvor det ‘noget’ også er problematisk at leve med.
Uro kan opstå som kroppens egen forstyrrelse af tomheden så der trods alt er en fornemmelse af noget – modsat et overvældende intet, og et ‘noget’ som kroppen kender og selv skaber.

Indre uro kan også komme fra truslen ved tilstedeværelse af stemninger fra ubearbejdede traumer, der så får nervesystemet til at stå i en forventning – eller en mobiliseret parathed, til at kunne forbruge impulsen til at flygte. Denne tilbageholdte flugtmekanisme kan stå fast i nervesystemet i mange år efter at selve chokket eller overbelastningen har været indtruffet og derfor kan man være belastet af uro fra traume uden selv at kunne binde det sammen med en gammel oplevelse.

Mange oplever dette som social utryghed, nervøsitet, manglende jordforbindelse og rodfæstelse i livet.

Sitrende uro eller hyperaktivitet kan altså være en overlevelses mekanisme til at ”dække over” overvældende tomhed. Og tomhed kan eksempelvis opstå ved forladthedstraumer som fortidligt fødte spædbørn kan få i en kuvøse eller småbørn kan få i uhensigtsmæssig “søvntræning” hvor de efterlades til selv at falde i søvn trods gråd og kalden efter hjælp og omsorg.

Den evige nervøsitet, uro eller hyperaktivitet kan som sagt også være et hint om at noget traumatisk og overvældende fra forhistorien stadig er på spil som en aktiv trussel – selvom truslen kan være overstået, – murrende i det ubevidste og med et behov for at blive forløst.

Det er et enormt fintforgrenet nedværk af nerveender og sammenkoblinger og kropslig biokemi som styrer vores tilstand og trivsel. Der er meget der skal fungere korrekt for at undgå sygdomme og uhensigtsmæssige reaktioner i kroppen, hjernen og dermed også i sindet.

Neurologisk skal kroppen og hjernen kunne modtage, bearbejde og integrere sanseinformationer på en velordnet måde for at et menneske har det godt og denne neurologiske orden kan altså blive forstyrret, særligt hos mennesker som bærer på ubearbejdede traumer. Traumer kan være negativt overvældende oplevelser fra samspillet med tilknytningsfigurer helt tidligt i livet, det kan være diverse fødselstraumer, svigt, ulykker, fysisk, psykisk og seksuelle overgreb, tab af funktionsevne, tab af en man elsker og meget andet. Kriser og traumer medfører massiv stress og risiko for at udvikle svære belastningssymptomer, så som PTSD, depression, angst andre psykiske sygdomme. Ubehagelige fornemmelser kan strømme fra traumelandskabet i det ubevidste og disse stemninger kan man lokalisere i kroppen som fornemmelser der snurrer, spænder, gør ondt, giver kvalme, kulde, stivhed mm.

Når kroppen bliver til et problem – og et stort problem for den generelle trivsel, kan det forklare hvorfor psyken kan have brug for at “lukke af til kroppen” og derved lede et menneske ind i kropsløshed.
At skære af for kroppen bliver så en måde at forsøge at stabilisere hele personen der hvor der trods alt kan være mest ro – eller liv. Og man er nu overladt til livet i sindet, hovedmenneske, bundet til sine tanker og primært i stand til at opleve verden igennem hvad man tænker om den – mere end hvordan den føles.

Det er selvfølgelig et stort tab at miste adgangen til kroppens sanselandskab og et tab som vi kan være klar over at have lidt – men som sagt også et tab vi kan være uvidende om fordi der kan ske fortrængning af de intense sansninger fra oplevelsen da det er sket.

Det gode liv med elementer af glæde, personlig vækst, harmoni og velvære kan være svære at nå frem når denne kropslige støj larmer og ubearbejdede negative tilstande fylder – eller når man slet ikke kan mærke sin krop!
Den kropslige ubehag kan ikke tænkes væk.
Ikke afledes bort – fordi det vender tilbage så snart man udmattet holder op.
Ikke overdøves, hverken med stoffer eller andet fordi vi simpelthen ikke kan holde til den strategi i det lange løb. Vi risikerer at dø af vores kompenserings strategier. De er ikke holdbare løsninger.
Og smerterne kan heller ikke bare glemmes som omgivelserne indimellem kan tro og håbe på! Mange mennesker forsøger alligevel dagligt på at dulme nerverne og ”slukke for kropsstøj” med misbrug, afhængigheder, sukker, tobak, alkohol, sex, arbejde. osv…

Når et menneske har mistet kontakten til sin krop og dermed en stor bid af sit gode liv, venter der en oprydning med bearbejdning af de historier som har gjort skade og med modning af de kvaliteter som der ikke tidligere har været næring til at modne.

Og det arbejde kan man ikke gøre uden hjælp!

Tilbage i 2012 startede jeg min egen oprydningsrejse.

I baggagen havde jeg mange svære oplevelser med mig.
Som tidlig teenager oplevede jeg massiv mobning, psykisk og fysisk vold og et seksuelt overgreb som fik mit indre til at brase i grus.

Først blev jeg fjern og ude af kontakt psykisk. Jeg led af depression og social angst og skjulte mig for hele verden.
Så kunne jeg ikke holde til at være i min krop længere og husker de forfærdentlige stemninger og følelser som hærgede i det uendelige og som gav mig mareridt gjorde mig søvnløs og ude af stand til at fungere i en almindelig hverdag.

Jeg var 15 år gammel og allerede røg jeg mange cigaretter dagligt og jævnligt hash – der blev til et dagligt misbrug fra jeg blev 18 år gammel.

Jeg var hyper urolig inden i samtidig med at alt var gået i stå. Mit nervesystem var kaotisk og uorganiseret og hver dag var en overlevelse.

Jeg var ramt på hjertet, på min evne til at turde kærlighed, min livslyst og i den grad kropsligt!

Først da jeg blev gravid som 23 årig, fik jeg en grund til at anstrenge mig for at fungere bedre. For min datters skyld.
Og det gjorde jeg!

Jeg stoppede med mit hashmisbrug og mine cigaretter og begyndet at spise sundere – men havde stadig til gode at vende al den skam jeg havde lagret i min selvopfattelse, til den selvkærlighed jeg ønskede at min datter skulle se mig tro på – så hun ikke fik lært det samme som jeg følte inden i mig selv; nemlig at man som menneske og som pige især, kunne være værdiløs, ødelagt og fortabt og at det var ligemeget hvis man var det.

Den overbevisning havde jeg skabt mig i forhold til mit syn på mig selv. Jeg betød ikke noget.

I flere år gik tiden med at fungere sådan lige nogenlunde og være mor og med alt hvad der dagligt skulle ædes af indre ubehag. Jeg kæmpede alene en beundringsværdig kamp (uden tilskuere for jeg gjorde mit bedste for at skjule det hele) – og jeg gjorde det kun for kærligheden til mine ad årene 2 børn. – mine 2 døtre…

I 2012 startede så min egen personlige oprydningsproces.

Jeg tog en uddannelse til psykoterapeut, og fik hjælp og støtte til at se mine dæmoner i øjnene og helbrede mig selv og jeg kunne aldrig i livet have flyttet mig uden den massive hjælp og en gedigen holistisk indsats.

Idag har jeg et rigtig godt liv og laver det jeg drømmer om! Jeg er hver dag vågen overfor hvad jeg har lyst til og hvad jeg har behov for – jeg har opnået livsmestring på trods af alt! Jeg lever ikke længere kun for dem som jeg skal tage mig af – men idag i dén grad også FOR MIG!

Jeg har min drømmemand og vi bikser med at få balanceret sjælsvirke med kærlighedslivet og forældreskabet.

Jeg har gået en af de længere veje igennem mørket og derfor har jeg set mange nuancer af smerte og kan formidle levende og forløsende om netop dette.

Jeg bruger mine egne erfaringer til at hjælpe andre igennem deres mørke og jeg TROR PÅ MENNESKER!
Jeg kan høre hvad mennesker siger til mig, også imellem linjerne og jeg kan mærke energien bag. Der er ikke én af de kropslige tilstande jeg har beskrevet herover (i artiklen) som jeg ikke selv har personligt erfaring med.

Al denne dybe sjælelige og menneskelige kærlighed for at VIRKE i verden med de styrker og opgaver jeg har med mig , står jeg til rådighed med på uddannelsen og jeg glæder mig til at tage imod de kommende elever på den helt nye mentoruddannelse som har fået det her kæmpe løft med det store fokus på kroppens funktioner, behov og processer.

Vi mennesker gør hvad vi kan for at klare os også med de sår og ubalancer vi kan få igennem livet. Og nogle får mange og store sår og andre får færre.

Det er ikke meningen vi skal være perfekte mennesker men det er meningsfuldt og godt at være rimelig velfungerende og fri for lidelse, psykisk og fysisk.

Når man arbejder holistisk med mennesker opleves det igen og igen at forløsninger på det psykiske plan i tanker og følelser – forandrer ting i kroppen og omvendt.

Det ses igen og igen at fysiske symptomer opløses når såret findes i menneskets livshistorie – inde i mennesket! – og berøres, forløses, næres og læges her. På tanke og følelsesplan og i kroppen og energien bag det hele.
Da jeg havde det værst have jeg autoimmun leverbetændelse, eksem i ansigtet, en heftig overfølsomhed overfor solens ståler hele året rundt, vand i kroppen som overvægt, daglige mavesmerter og fordøjelsesproblemer, svær hjertearytmi som ingen læger kunne finde en årsag til, svære celleforandringer på min livmoderhals , hårtab, svamp osv osv…

Min krop, mit liv – den styrke der skulle binde mig sammen inden i som menneske var i opløsning og ude for enden af det venter der altså kun en ting..

Idag har jeg intet af det længere!

Heller ikke den autoimmune leverbetændelse som lægerne ikke mente bare kunne gå over af sig selv og som ville kræve livslang behandling med binyrebark hormon.

Mem jeg gik en anden vej ind og arbejdede (sammen med eksperter) understøttende og kærligt på kroppens immunforsvar og psykisk med min indædte og tilbageholdte vrede overfor den fastlåste tilstand der skabte mine symptomer : at føle mig i risiko for konstant potentiel trussel ved overhovedet at være i live.

Jeg genfandt min styrke, min egen værdi, mine grænser og min LYST til at leve – modsat hidtil alene min drift for bare at overleve, endda for andres skyld!

For at arbejde med symptomer i kroppen skal man være lidt af en mystiker. Man skal kunne forstå og oversætte informationer fra energien i væv.

Nogle gange kan smerternes årsag, historien bag historien om et symptom kun besøges i kropscellernes hukommelse fordi bevidstheden om egen person som sådan ikke har været udviklet endnu.

Det gælder som sagt når de belastninger man døjer med er skabt i livet før man har dannet sig en selvopfattelse som erfaringer kan kobles til som når man er spæd eller lille barn.

Temaer som svangerskabsforgiftning eller voldsom fødsel eller tid isoleret som spæd i en kuvøse er sådanne eksempler. Disse helt tidlige aftryk i et menneske, er eksempler på problematikker som ikke “bare” kan findes igennem den kognitive selvfortælling og som derfor primært skal bearbejdes igennem primært kroppens sprog.

Men man kan ikke fange fortællingen uden at kunne tale med energi og via eget nervesystem og intuition. Ved at arbejde med sansning og energi og kreative værktøjer, bliver det muligt at arbejde med dette helt tidlige indre landskab også.

På mentoruddannelsen er udviklingen af dette indre mystiske sprog for at tale med og igennem energi, under konstant udvikling. Det sker med kropslige meditationer, procesdans hvor eleverne har et frit bevægelsesrum (med lukkede øjne så man kan være privat) til forskelligt musik og stemninger. Der er desuden hviletid implementeret i undervisningen, enkle lindrende massageteknikker, vævs sansetræning, man må ligge på madras imens der undervises, ligesom der er samvær i stilhed, gåture i naturen, yoga, fysiske processer med de utroligt kropslige sensitive heste på stedet, kropsterapeutiske øvelser og energiarbejde samt systemisk opstillingsarbejde hvor familie og dit stamme landskab undersøges.

Kroppen er altså kort sagt, ligeså meget i fokus som psyken er i uddannelsen til Mentor i Holistisk Livsmestring & Intuitivt Mentorskab.

Med kærlighed, mod og glædelig lyst til at tjene din heling og udvikling.
Psykoterapeut og livsmentor, Christina Viderup Eriksen.